Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 12 березня 2012 р.

12.03.2012р. Б. / Не Біблія і не тисячолітня



 


 Рукопис, представлений наприкінці лютого ц.р. як знайдена в Анкарі «тисячолітня Біблія», не є ні Біблією, ні тим більше тисячолітньою, повідомляє агенція KIPA-APIC.
 
Новина, яку слідом за турецькими засобами інформації підхопив цілий світ, уже встигла викликати пристрасні суперечки як у мусульманському світі, так і серед християн. 

Між тим достатньо бодай трохи знати давньосирійську мову, аби прочитати на форзаці книги слова: «В ім’я Господа нашого ця книга була написана для монахів високого монастиря в Ніневії 1500 року нашого Господа». 

Як писали турецькі ЗМІ, нововідкритий текст немовби заперечує божественність Ісуса Христа і проголошує майбутній прихід пророка Мухаммада. Однак викладач східного богослов’я та релігієзнавства Мусса Йараміс, ассиро-халдей, який народився в Туреччині, а сьогодні мешкає в Бельгії, каже, що обман турецьких журналістів легко розкрити. «Ми не маємо змоги розглянути текст детально, хоча зображення книги засоби масової інформації поширили всюди. Але, на щастя для нас, вони сфотографували праву сторінку, і очевидна брехня постає перед нашими очима». 

В інтерв’ю виданню Dieutv.com Мусса Йараміс каже, що книга постала у Південній Сирії (Халдейська земля). Цей рукопис не є ані Біблією в цілому, ні Євангелієм, а лише книгою, написаною для монахів. Вона постала через багато століть після появи ісламу, і, відповідно, про «пророцтва» щодо Мухаммада не може бути й мови. Те, що в тексті сказане про Ісуса, малозрозуміло і не може бути авторитетним свідченням. 

Однак турецькі ЗМІ створили навколо «сенсаційної» знахідки неймовірний ажіотаж. Рукопис проголошено «істинним Євангелієм, яке приховував Ватикан». 

Насправді ж книга може бути списком неканонічного «Євангелія від Варнави». Це дуже пізній псевдо-апокрифічний текст, написаний невідомим автором або авторами, імовірно, мусульманами. Він відомий за двома копіями італійською та іспанською мовами, датованими кінцем XVI ст. Дослідники однодушно визнають т.зв. «Євангеліє від Варнави» середньовічною підробкою, виготовленою заради пропаганди ісламського погляду на Ісуса Христа як на пророка, а не Боголюдину. 


За матеріалами: Седмица.Ru 

Джерело:  КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар