Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 22 березня 2012 р.

22.03.2012р. Б. / Блаженніший Святослав озвучив Президентові здивування членів ВРЦіРО




Під час зустрічі членів Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Президентом Януковичем Глава УГКЦ передусім висловив здивування членів ВРЦіРО з приводу того, що про зустріч з Президентом їх було повідомлено за два дні до її проведення, а сама зустріч призначена на той день, коли мав розпочатися офіційний візит делегації ВРЦіРО до Брюсселя. 
 

Разом із тим Блаженніший Святослав підкреслив, що участь у зустрічі з Президентом України практично всіх членів Всеукраїнської ради Церков свідчить про велику повагу, яку вони виявляють Главі своєї держави. 

У виступі Предстоятель УГКЦ наголосив на необхідності розвитку державно-церковних стосунків, що «є важливим чинником гармонійного розвитку нашої країни». При цьому він підкреслив, що сьогодні у нашій державі часом відчувається гостра відсутність діалогу між владою та різними частинами громадянського суспільства. «Розвиток діалогу дозволить знімати ту напругу в суспільстві, яку сьогодні спостерігаємо», – наголосив Глава УГКЦ. 

Говорячи про міжнародний вимір діяльності Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, Блаженніший Святослав зазначив, що українська влада не має її боятися. 

«Метою нашої запланованої поїздки до Брюсселя є демонстрація євроінтеграційних прагнень громадян України». При цьому він наголосив, що українська держава має бути зацікавлена в таких контактах, адже вони слугують розвитку європейської перспективи України. 

Предстоятель Церкви висловив сподівання, що про планові зустрічі з Президентом їх учасників повідомлятимуть щонайменше за тиждень до їх проведення та що стосунки між органами влади та представниками Церков будуватимуться на паритетній основі. 

Віктор Янукович після таких слів Глави УГКЦ подякував йому за відвертість і заявив, що він не був поінформований про візит делегації ВРЦіРО до Брюсселя. Крім того, Президент України запевнив, що державна влада жодним чином не хоче і не буде перешкоджати міжнародним контактам Церков і релігійних організацій. При цьому він подякував усім учасникам зустрічі «за те духовне служіння, яке вони несуть людям». 




За матеріалами: Департамент інформації УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар