Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 13 липня 2014 р.

13.07.2014р. Б. / Ікона нацизму

Тихвинська ікона Божої Матері, якою в 1941-44 роках благословляли німецьку зброю, тепер буде вести в бій терористів Бородая-Гіркіна.

Засоби масової інформації поширили вчора сенсаційну новину, що в Донецьк прибула Тихвинська ікона "ополчення" Божої матері, яку одному з самозваних лідерів «ДНР» Олександру Бородаю передав настоятель Тихвинского Богородичного Успенського монастиря. Ікона ця, яка нібито, за словами терористів, супроводжувала Тихвинске ополчення на полі Бородінської битви і в Кримській війні, а також дивним чином за наказом Сталіна облетіла в листопаді-грудні 1941р. навколо Москви і врятувала її від неминучого, здавалося, взяття нацистами, є, за задумом політтехнологів, благословенням «ополченців Новоросії на війну з ворогом до переможного кінця».

В історії з передачею «ополченню» Тихвинської ікони  Божої Матері як у дзеркалі відбивається міфологія «Русского мира» і «Новоросії». Візьмемо, наприклад, історію зі Сталіним і чудесним порятунком Москви. Все  в ній ніби добре, та справа в тому, що, коли вранці 9 листопада нацисти без єдиного пострілу взяли Тихвин, в їх руки потрапив оригінал Тихвинської ікони Божої Матері, що зберігався в ті роки в Тихвинському історичному музеї. Через кілька тижнів німці передали її Псковській духовній місії, і наступні два з половиною роки її регулярно використовували в тому числі і у молебнях за здоров'я фюрера німецької нації Адольфа Гітлера. У 1944 році ікона разом з відступаючими німцями потрапила до Німеччини, а потім і взагалі в США - в Чикаго, і лише 10 років тому її нарешті повернули в Тихвинський монастир. Дивовижна історія, чи не так? 70 років тому цією іконою благословляли німецьку зброю, а сьогодні послідовники Гітлера - Гіркін-Бородай, і Володимир Путін, що стоїть за ними,  благословляють вже російських нацистів на нові злочини. Втім, не така вже ця ікона чудотворна - Гітлеру, вона не допомогла. І Гіркіна-Бородая чекає та ж доля, - Тихвинська Діва Марія гарантує.

Андрій Плахонін

2 коментарі:

  1. Полный вариант:
    http://www.day.kiev.ua/ru/blog/obshchestvo/ikona-nacizma

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, мій Друже, але для нас важливіша суть, а не подробиці дрібних деталей та ще й написані ворожим "язиком".

    ВідповістиВидалити