Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 8 липня 2014 р.

08.07.2014р. Б. / Греко-католицького священика тримає в заручниках "Русская православная армия"

Тихон Кульбабка
Ініціативній групі, яка займається пошуками викраденого греко-католицького священика о. Тихона, стало відомо його місцезнаходження. Священика утримують бойовики з «Російської православної армії». Наразі тривають переговори про його звільнення.
 
Сьогодні делегація, що складається з римо-католицького священика о. Миколая Пілецького, греко-католицького священика о. Юрія Юрчика, пастора Сергія Косяка та муфтія Саіда Ісмагілова, зустрілася з міським головою Донецька. Представники конфесій просили Лук’янченка посприяти у визволенні викраденого отця Тихона. Міський голова пообіцяв спробувати допомогти. Сьогодні він говоритиме на цю тему з Бородаєм — так званим прем’єр-міністром ДНР.
Донецьк
Як повідомляє муфтій Духовного управління мусульман України Саід Ісмагілов на своїй сторінці у Фейсбуці, журналісти порадили їм шукати бойовика із позивним Бархан та пробувати з ним домовлятися. 

На думку представників конфесій, найгірше, що священик Української Греко-Католицької Церкви потрапив до полону терористичного угруповування Російської православної армії, яка вважає його «особливо важким злочинцем». 

«Якби це була звичайна людина, а не священик УГКЦ, визволення з полону було б набагато простіше», — розповів CREDO настоятель римо-католицького храму св. Йосифа в Донецьку о. Миколай Пілецький. Також, на його думку, простіше би було, якби священика викрали бойовики іншого угруповування, а не Російської православної армії. Священик-христусовець пригадав викрадення терористами ДНР о. Павла Вітека, якого досить швидко вдалося звільнити після кількох розмов та телефонних дзвінків. «А зараз певності у звільненні немає, хоча навіть православне духовенство зверталося з цим проханням», — каже о. Миколай. 

Зв’язку з о. Тихоном наразі немає. Невідомо у якому він стані та як почувається. 

«Існує серйозна загроза для його життя, — розповідає о. Миколай Пілецький, — і не тільки тому що він перебуває у полоні. Отець Тихон хворіє на цукровий діабет та має проблеми з серцем. Він мусить постійно перебувати під наглядам лікарів і регулярно вживати ліки». 

Християни та мусульмани роблять усе можливе для визволення греко-католицького священика. 

«Ми у парафії щодня молимося за нього, також молимося за мир в Україні, беремо участь у міжконфесійній молитві в центрі Донецька. Фізично ми не можемо зробити багато. Але багато може зробити молитва», — каже римо-католицький священик. 

Зробити все для визволення о. Тихона закликав українські спецслужби і голова Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України Володимир Юшкевич: «Звертаюся до представників українських правоохоронних органів, спецслужб, представників міжнародних організацій із проханням зробити все можливе для визволення священика. Окремо прошу керуючого Донецькою єпархією Української православної церкви, митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона допомогти порятунку священика.» 

Нагадаємо, 4 липня у Донецьку зник секретар Ради Церков і релігійних організації Донецької області, священик Української Греко-Католицької Церкви отець Тихон (Сергій Кульбабка), був викрадений. Раніше на його адресу надходили погрози від терористів.

Світлини: Said  Ismagilov

Джерело:    КРЕДО
 ***

Греко-католицького священика тримає в заручниках "Русская православная армия"
  • Втр, 08/07/2014 - 12:06
Як ми повідомляли, 4 липня зник зв'язок із священиком УГКЦ з Донецька о.Тихоном Кульбакою, який неодноразово отримував погрози зі сторони російських терористів, що воюють проти українського народу на сході країни.

Спроби звільнити о.Тихона не припиняються.

Як повідомляє на своєму акаунті Facebook Муфтій ДУМУ «Умма» Саїд Ісмагілов, священика захопили представники "Русской православной армии":
"Только что делегация в составе римо-католического саященника отца Николая, греко-католического священника Юрий Юрчика, пастора Сергей Косяка, и муфтия Саида Исмагилова встретились с мэром Донецка Лукьянченко с просьбой о ходатайстве за похищенного отца Тихон Сергий Кульбака. Идя на встречу мы уже знали, что он в застенках, так называемой, Русской православной армии. Мэр города пообещал сегодня на встрече с Бородаем походатайствовать за освобождение отца Тихона. Гораздо больше нам сообщили журналисты уходившие с пресс-конференции мэра. Журналист THE WALL STREET JOURNAL Филипп Шишкин посоветовал выйти на некоего с позывным Бархан, и с ним вести переговоры, и даже посоветовал как связаться. Подключаем все возможности для освобождения отца Тихона. К сожалению только литовские телевизионщики заинтересовались проблемой и задержались взять интервью у отца Юрия, как представителя Греко-католической церкви."

Джерело:   Воїни Христа Царя 

Немає коментарів:

Дописати коментар