Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 2 липня 2014 р.

02.07.2014р. Б. / У Слов'янській єпархії "УПЦ" освячують знамена терористів і скаржаться на українську армію

Офіційний сайт Горлівської та Слов'янської єпархії "УПЦ" (МП) поширює брехливу інформацію про події в Слов'янську, зокрема про діяльність свого духовенства на території, зайнятій озброєними проросійськими терористами.

У Слов'янській єпархії УПЦ освячують знамена бойовиків і скаржаться на українську армію.

Так, 29 червня, сайт Слов'янської єпархії повідомив, що в цей день "українські війська, незважаючи на домовленість про припинення вогню, зробили черговий обстріл житлових районів Слов'янська", під час якого "знову був обстріляний Олександро-Невський катедральний собор". Благочинний Олександро-Невського округу Слов'янська і настоятель однойменного собору протоієрей Микола Фоменко, який раніше підбадьорював на барикадах бойовиків, заявив, що українські снаряди розриваються в декількох метрах від храму.

"Навіть фашисти не стріляли по своїх. А тут ... Чим вони сподіваються виправдатися перед Богом? Не можу уявити", - кинув священик на адресу українських військових.

Це вже не перший випадок, коли сайт Горлівської та Слов'янської єпархії "УПЦ" заявляє про навмисні обстріли храмів, причому завжди з боку українських військових.

Тим часом священик РПЦЗ, що знаходиться в розташуванні українського десантного батальйону під Слов'янськом, де допомагає пораненим, сповідає, духовно опікує їх, недавно стверджував, що "Ніхто цілеспрямовано не стріляв по храмах, інакше б від цих храмів вже нічого не залишилося. Всі ті факти, що наводяться в ЗМІ (вибиті вікна або пошкоджені огорожі), лише підтверджують випадковість потрапляння снарядів у їхній бік. Очевидно, цей благочинний свідомо приховує правду, або ж йому погрожують бойовики".

За його словами, щоночі підрозділ, в якому він знаходиться, обстрілюють бойовики з мінометів, один з них спеціально встановлений біля храму "УПЦ" (Московського Патріархату). "Це серйозно ускладнює бойові дії українських солдатів, які змушені не відповідати на вогонь противника, щоб не потрапити в храм", - сказав священик РПЦЗ.

Кореспондент порталу ЛІГАБізнесІнформ побував у зоні АТО в районі Слов'янська і зустрівся з українськими військовими, про що написав у своєму репортажі: "... Частіше міни бойовиків падають не в розташування армії, а в приватний сектор. Солдати допомагають відновлювати зруйновані будинки місцевих, але у відповідь чують прокляття, а не подяку. "Багато хто говорить, що це наші міни. Що це ми самі стріляємо по домівках цивільних. Мовчки допомагаємо, терпимо. Нічого не поробиш. Але іноді можуть і супом нагодувати ", - говорить нацгвардієць на одному з блокпостів. Міномети у армії, звичайно, є. Причому є найрізноманіші. Але використовуються виключно для обстрілу лісу і кущів -"зеленки", звідки весь час стріляють бойовики. По житлових кварталах не стріляють в принципі. "Ночами бойовики ведуть вогонь з усього, що тільки є. Відстріляють боєкомплект по нас - починають стріляти по місту, ніби це ми розстрілюємо і вбиваємо цивільних", - говорить боєць на передовій".

У день, коли Слов'янська єпархія "УПЦ" публікувала закиди на адресу української армії, кореспондент проросійських активістів Донбасу оприлюднив свіжі фотографії урочистої церемонії освячення прапора "Добровольчого батальйону" в одному з храмів Слов'янська, імовірно - в Олександро-Невському соборі.

На знімках зображений чин освячення бойового прапора, який проводить священик при діяльній участі лідера бойовиків Ігоря Стрєлкова (Гіркіна).

Днем раніше, 28 червня, головний редактор сайту "Москва - Третій Рим" Олексій Добичін, що знаходиться в Слов'янську в складі проросійського ополчення, опублікував в інтернет-мережі відеозвернення, в якому оголосив "релігійну війну" проти "фашистів", інославних і "жідобандеровцев". У числі озброєних бойовиків, які виконували пісню "Вставай, страна огромная", перебував і служитель культу в підряснику.

Раніше, неодноразово повідомлялося, що священики місцевих єпархій УПЦ піднімають бойовий дух озброєних повстанців Слов'янська.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар