Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 20 березня 2013 р.

20.03.2013р. Б. / На інавгураційній Месі Папи Франциска Євангеліє читав диякон українець


На інавгураційній Месі Папи Франциска Євангеліє читав диякон українець
 
Під час інавгураційної Меси Папи Франциска Євангеліє читалось тільки грецькою мовою. Ця честь випала українському греко-католицькому диякону із Стемфордської єпархії у США, що навчається у Папській грецькій колегії святого Атанасія в Римі.
 
У часописі «Сівач» Стемфордської греко-католицької єпархії, читаємо, що диякон Валтер Волошин народився у Бразилії, в місті Прудентопіль, що в південному штаті Парана. Він належить вже до третього покоління українців в Бразилії. У 2003 році він прибу вна навчання до США та закінчив філософські студії в семінарії Святого Василія Великого у Стемфорді, а від 2007 року, за благословенням Владики Павла Хомницького, ЧСВВ, навчається у Римі – спочатку в Папському університеті святого Томи Аквінського, а потім в академії Святого Альфонса, що є Інститутом морального богослов’я, перебуваючи у Папській грецькій колегії святого Атанасія. 

 У жовтні 2011 року, на празник Покрова Пресвятої Богородиці, Владика Павло Хомницький, ЧСВВ, єпарх Стемфордський, уділив йому дияконські свячення. 

Нагадаємо, Інавгураційна Меса Папи Франциска, відбулась 19 березня на площі Святого Петра у Ватикані і зібрала десятки тисяч вірних, 130 офіційних делегацій, серед яких 30 президентів країн. Вперше майже за тисячу років на інавгурації був присутній Патріарх Константинополя. 

За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело:      КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар