Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 13 березня 2013 р.

13.03.2013р. Б. / Цнотливість у підлітковому віці зменшує ймовірність розлучення в дорослому житті



ШлюбДослідження показують, що ті, які залишаються незайманими до 18 років, значно краще живуть у шлюбі і рідше розлучаються.
 
Раніше вже досліджували наслідки підліткового та дошлюбного сексу на якість шлюбу і ризик подальшого розлучення, проте менше написано про вплив дошлюбного сексу на довготривале економічне благополуччя та стан здоров’я. 

У матеріалі, опублікованому в журналі «Підліток і сімейне здоров’я» (the Journal of Adolescent and Family Health), дослідники намагаються з’ясувати, чи економічні наслідки й вплив на здоров’я дошлюбного сексу сягають середнього зрілого віку і якщо так, то чи є різниця між чоловіками й жінками. 

У дослідженні взяло участь 12,686 чоловіків і жінок, які народилися у проміжку від 1957 до  1964 років. Близько 2/3 учасників були опитані щорічно або раз на два роки від 1979 і до 2000 років. Серед жінок і чоловіків вибрали респондентів, які зосталися в дослідженні до 2000 року. Згідно з поданою ними інформацією, вони були класифіковані за сімейним статусом і статусом незайманості у віці 18 років. В загальному дослідники виявили, що наслідки підліткової сексуальної активності більше мали місце у жінок, ніж у чоловіків. Серед жінок, які зберегли цноту у віці 18 років, 13,2% переживали емоційні недуги в середньому зрілому віці. Серед тих жінок, які в віці 18 років жили статевим життям, 23,3% досвідчували емоційні захворювання  в дорослому віці. Ці дослідження підтверджуються попередніми, які показують зв’язок ранньої статевої активності з подальшим розлученням. 

Чоловіки, які були незайманими у віці 18 років були менш схильними до розірвання шлюбу тоді, як жінки, які мали сексуальний досвід у віці 18 років, удвічі частіше розлучалися, якщо вони були одруженими. 

За матеріалами: CNA

Переклад: Вікторія Рудич, CREDO

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар