Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 8 березня 2013 р.

08.03.2013р. Б. / Уго Чавес помер у єдності з Богом та Церквою


Уго Чавес
 
Венесуельський президент Уго Чавес перед смертю просив і отримав Таїнство Сповіді, Єлеопомазання та прийняв Святе Причастя від католицького священика, примирившись перед смертю з Богом і Католицькою Церквою.
 
Віце-президент Венесуели Ніколас Мадуро у своєму зверненні до нації наголосив, що президент Чавес відійшов у вічність примирений з Христом. 

У президента Чавеса були антагоністичні відносини з Католицькою Церквою. Кульмінація його конфлікту з Церквою припадає на 2002 рік, коли він назвав католицький Єпископат своєї країни раком, який заважає революційному розвитку Венесуели. 

Хвороба змінила ставлення диктатора до Церкви і віри. У 2012 році Уго Чавес здивував світ, коли взяв участь в Богослужіннях Великого Тижня у рідному Барінасі. 5 квітня 2012 р., повернувшись до Венесуели після проходження чергового курсу хіміотерапії, президент Уґо Чавес разом з родиною взяв участь у Службі Божій, під час якої зі сльозами на очах просив Бога про зцілення. 

Уго Чавес помер у вівторок, 6 березня, після важкого онкологічного захворювання з яким боровся два роки. Він очолював країну 14 років. У Венесуелі оголосили 7-денну жалобу за президентом. 

За матеріалами: Католицький Оглядач  

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар