Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 16 березня 2013 р.

16.03.2013р. Б. / Радість і здивування: перші враження українських єпископів після обрання Папи Франциска


 

Єпископи України зраділи, коли обрали наступного Папу Римського. Ось як вони прокоментували подію на Радіо Марія:

«Першою моєю реакцією була радість, - каже архієпископ Петро Мальчук, - тому що кожного разу, коли наша Церква обирає Папу, вона обирає Голову Церкви».Архієпископу було дуже цікаво хто ж стане наступним Папою, а коли почув ім’я, був дуже здивований. «Коли я дізнався про його діяльність, то виявив багато позитивного – відкритість на хворих на СНІД, співчування потребуючим, провадження свого життя в аскетичних умовах. Я думаю, що Дух Божий надихнув кардиналів саме на цей вибір».

bpmalchuk1
Станіслав Широкорадюк готував себе прийняти будь-який вибір кардиналів, а коли почув, яке собі ім’я обрав Папа, то дуже зрадів: «Яbp._Shurokoradyukсамфранцисканець. Я спершу подумав, що йдеться про Франциска з Ассізі, але Франциск Ксаверій є великим місіонером, що теж багато говорить, а саме про те, що церква повинна бути сьогодні більше відкритою на місії на об’єднання всіх континентів. З цим ім’ям пов’язано дуже багато. Думаю, що Папа хоче бути якнайпростішим і ближчим до простого люду. Було дуже помітно його покору. Я вважаю, що у такий спосіб проявилася святість людини». Також єпископ Станіслав прокоментував початок понтифікату нового Папи, розпочатого з молитви: «Те, що Франциск розпочав свій понтифікат з молитви свідчить про його глибоку віру в те, що все починається з молитви і від цього хоче розпочати понтифікат, поставити все на волю Божу».

bp_Radoslaw_Zmitrowicz_OMIЄпископу Радославу Змітровичу теж це вразило, ось що він сказав: «Найбільше мене торкнулося його прохання про молитву за Бенедикта XVI і за себе. Кілька секунд у тиші всі молилися за нього, а він похилив голову».



bp._-_Pyl
Єпископ Яцек Пиль дуже задоволений результатами конклаву, а особливо тим, що він так швидко пройшов – всього добу. «Я дуже задоволений з цього вибору. По-перше, тому  що Святий Дух так швидко подіяв. Мас-медіа хотіли провести свій конклав, а Дух Святий показав, що у Нього зовсім інші плани. Святий Дух мав свого фаворита, який виявився людиною дуже скромною. Його називають «кардиналом bp_vitalij_1бідних». І це вказує на той напрямок, у якому Церква має йти».

Єпископ Віталій Скомаровський кілька років тому їздив у Буенос-Айрес, де був митрополитом Папа. Владика вражений поділом у суспільстві, який там побачив. «У місті є величезні контрасти. У центрі 60% людей живуть приблизно в такому місті як Київ, а навколо 40% населення живе в бараках, позбавлені елементарних умов. А Папа працював як для одних, так і для других».

Католицький Медіа-Центр

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар