Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 6 березня 2013 р.

06.03.2013р. Б. / Добралися до Матері Терези


Мати Тереза Канадські психологи, які називають себе вченими та дослідниками, опублікували у журналі Studies in Religion/Sciences статтю, яка мала б «розвіяти міфічний образ Матері Терези».
 
Серж Ларіве, Женев’єв Шенар та Керол Сенешаль вважають, що Мати Тереза не була такою доброю і милосердною, як про неї думають. 

Психологи звинувачують блаженну монахиню Католицької Церкви у тому, що вона «надто догматично підходила до питань абортів, контрацепції та розлучень», а Ватикан – що незаслужено причислив її до лику блаженних. Варто зазначити, що погляди Матері Терези відповідали вченню Католицької Церкви і не може бути визнаним блаженним єретик. Проте ця інформація, мабуть, не настільки важлива для «канадських вчених». Крім того, вони закидають Матері Терезі те, що у її численних лікарнях вмирали люди, а вона у той час невідомо на що витрачала великі суми грошей, а також спілкувалася із «світовими тиранами». Замість прямої допомоги постраждалим від різних лих в Індії Мати Тереза пропонувала їм молитву і медальйон Богородиці, - обурюються психологи. «Святий образ Матері Терези створила вдала кампанія у пресі», - вважають вони. 

Нагадаємо, блаженна Мати Тереза упродовж понад 40 років допомагала злиденним, хворим і сиротам у Калькутті. Мати Тереза (Агнеса Гонжа Боякшу) - найвідоміша у світі католицька монахиня, засновниця Згромадження Сестер Місіонерок Любові, основоположниця доброчинних місій по усьому світі, лауреат Нобелівської премії миру за 1979 рік. На момент своєї смерті Мати Тереза відкрила 517 місій у більш ніж 100 країнах світу. 

Ще за життя вона казала: «Коли ти твориш добро, то люди будуть звинувачувати тебе у затаєнній особистій користі і самолюбстві. І все ж виявляй доброту!» 




Раніше на Мати Терезу ображалися американські атеїсти. Вони виступали проти друку поштових марок із її зображенням та закликали «інформувати друзів і колег про темний бік релігійної діяльності Матері Терези». 

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар