Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 12 березня 2013 р.

12.03.2013р. Б. / «Наші вірні відчули себе дітьми єдиної великої духовної родини», - владика Степан (Меньок)


«Зведення катедрального собору Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Донецьку можна порівняти з розвитком Донецько-Харківського екзархату на Сході України. Звичайно, на початку ми зіштовхнулися із труднощами, так як це буває з кожною важливою справою. Але копітка і ревна праця священиків, молитовна і фінансова підтримка вірних дали свої плоди. Не слід знеохочуватися, а потрібно робити те, що від нас залежить, а все інше віддати в руки Бога», - сказав владика Степан (Меньок), Екзарх Донецько-Харківський, коментуючи подію освячення розписів катедрального собору Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ, яке відбулося 10 березня 2013 року.

За словами єпископа, вірні також відчули свою причетність до цієї важливої події: «Наші прихожани відчули радість, духовне збагачення і душевне полегшення через споглядання і молитовне звернення до святих ікон, які є тепер на стінах нашого собору. Гадаю, вони відчули себе дітьми єдиної великої духовної родини, тобто Церквою». На думку Екзарха Донецько-Харківського УГКЦ, храм молитовно об’єднує всіх вірних, і після розпису будівля собору «подібна до молодої, яка в гарному весільному одязі готується до шлюбу». «Христос молодий, а Його невіста, Церква, - це ми, вірні, об’єднані таїнством Пресвятої Євхаристії», - завершив владика Степан (Меньок).

Руслана Ткаченко, прес-служба
Донецько-Харківського екзархату УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар