Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 17 січня 2013 р.

17.01.2013р. Б. / Загребський кардинал: виховання оперте на гендерній ідеології руйнує людину


Загребський кардинал Йосип Бозаніч перервав свою мовчанку стосовно суспільного конфлікту, який розгортається в Хорватії довкола накидання у шкільну обов’язкову програму ліберального сексуального виховання. Католицький тижневик Хорватії «Glas koncila» опублікував розгорнуте інтерв’ю з Загребським Архиєпископом і митрополитом.
 
У своєму інтерв’ю загребський кардинал в чергове наголосив, що при запровадженні ліберальних модулів у шкільний предмет «Медичне виховання» не було дотримано вимог хорватської Конституції. Також кардинал виразив своє занепокоєння тим, що в період економічної стагнації, коли влада є безпомічна зарадити економічним негараздам, суспільству накидається ідеологічна дискусія.
 
«Свобода віросповідання каже папа Бенедикт ХVІ є лакмусовим папірцем, яким перевіряється пошанування усіх решти прав людини… Свобода віросповідання не обмежується виключно до особистого рівня, вона є прив’язана до спільноти, до суспільства, оскільки особа – це єство суспільне, тому і релігія має суспільний вимір. Право на свободу віросповідання потрібно розуміти у відношенні цього права не тільки на особу, але й на сім’ю і релігійні спільноти. Тому свободу віросповідання не можна розуміти тільки, як свободу від примусового вибору віросповідання. Вона включає в себе і свободу свідчення власної віри, дотримування і передавання віровчення, а це включає активності у виховному, харитативному й інституціональному плані. Воістину накиданням такого сексуального виховання порушується свобода віросповідання дітей, їхніх батьків, але також і працівників освіти.» - охарактеризовує стан речей, що склався довкола сексуального виховання в хорватських школах кардинал Бозаніч.
 
Загребський Архиєпископ також надав повну підтримку висловлюванням усіх єпископів, які взяли слово у цій суспільній дискусії та зауважив, що попри усі намагання Церкви, влада відмовляється від діалогу. Архипастир Загребу також наголосив, що ніхто з-поза Церкви не буде вказувати, що коли і як мають говорити і проповідувати єпископи, бо Церква керується виключно критеріями Євангелія у світлі Вчительського Уряду Церкви, а не політикою цього світу.
 
«Папа Бенедикт ХVІ недавно говорив про згубність нової антропологічної революції, яка протирічить християнській антропології, як і всім монотеїстичним релігіям. Йдеться про гендерну ідеологію, яка фактично зводиться до того, що стать начебто не є фундаментально даною людині, але є виключно суспільною роллю, яку людина може сама вибрати. Цим заперечується людська природа, яка відкидається як дарована людині якість. Ця ідеологія є фундаментально противна християнському розумінню людини, яке ґрунтується на об’явленій істині, що Бог сотворив людину чоловіком і жінкою. Дуалізм чоловік-жінка є фундаментальним для людської істоти. Якщо його немає, а він даний на вибір, то в такому випадку руйнується саме поняття сім’ї, а діти втрачають своє місце, достоїнство і права» - охарактеризував загребський кардинал суть сексуально виховання, яке теперішня влада накидає хорватським школярам.

За матеріалами www.glas-koncila.hr

Джерело:   Воїни Христа Царя

1 коментар: