Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 16 січня 2013 р.

16.01.2013р. Б. / Чим Падре Піо близький вінницьким греко-католикам? (оновлено)


 
Мощі одного з найшанованіших римо-католицьких святих – Падре Піо відтепер перебуватимуть у греко-католицькій церкві Покрова Пресвятої Богородиці у Вінниці.  У вівторок, 15 січня, їх урочисто внесли у храм.
 
На урочистість з цього приводу зібрався повний храм людей, що буває не часто. Також на святі були почесні гості: єпископ-помічник Київської архиєпархії Йосип Мілян, який відслужив архиєрейську Літургію, провінціал згромадження Воплоченного Слова о. Фернандо Браво, греко-католицьке духовенство з сусідніх міст та священики Римо-Католицької Церкви і зокрема ордену братів капуцинів, до якого за життя належав Падре Піо. 

«Я дуже здивований, що Падре Піо є таким відомим і популярним серед греко-католиків, що люди мають особливу побожність до нього, - розповів CREDO капуцин о.Павло Лясоцкі. - Але він є не тільки римо-католицьким святим, а й святим цілої Вселенської Церкви. І ми дуже радіємо, що ці мощі є у братів-греко-католиків. Те, що побожність до нього так шириться – є знаком того, що цей святий діє». 

Брат Павло розповів, що капуцини, чий монастир і храм у Вінниці знаходиться за пів кілометра від греко-католицької церкви, на іншому березі Південного Бугу, також вже багато років мають мощі Падре Піо і раз на місяць служать молебень до свого святого співбрата. 

Настоятель греко-католицької парафії Покрова Пресвятої Богородиці о. Григорій Рогацький ВС каже що у тому, що мощі Падре Піо перебуватимуть у їхньому храмі, він вбачає присутність усієї Вселенської Церкви. «Думаю, що якщо Господь посадив одне дерево, тобто зростив одного святого, то це є даром для усіх, щоб усі користалися з цих дарів, - сказав о.Григорій. - Святий отець Піо дуже велику вагу надавав Пресвятій Євхаристії і мав особливу побожність до Христових ран. Маю надію, що через його заступництво також матимемо ці дари, а святий отець Піо буде нашим добрим заступником.» 


Нині вінницькі греко-католики вже мають мощі св.Шарбеля, та двох українських новомучеників – бл.Миколая Чарнецького та бл.Василія Величковського. Але Падре Піо для них не є черговим святим, чиї мощі перебуватимуть у їх храмі, а знаним і шанованим покровителем. 

«Я багато знала і чула про цього святого, і те, що тепер у нашому храмі перебувають його мощі, для мене має велике значення. Завдяки цьому я відчуваю ніби тісніший зв’язок з ним», - поділилась парафіянка Ірина Кінас. 

«У нас в парафії якось протягом двох тижнів проходили духовні науки і багато розповідали про цього святого і чуда, які він робив. Сподіваюсь, що перебування у нашій парафії його мощей допоможе нам наслідувати його побожність і любов до Бога», - розповів парафіянин Степан Марків. 

«Я просила Падре Піо про себе, про свою родину, щоб усі були з Богом, щоб були спасенні, - каже парафіянка  Надія Осаула. Я прочитала про цього святого кілька книжок. Мені дуже подобається його жертвенність і побожність.» 

Під час проповіді владика Йосип Мілян, кажучи про св.Піо, наголосив, що він був як один з нас, його життя не було встелене трояндами, він був кволий фізично, проте був гігантом духа. «Найголовніше для святого отця Піо було служіння Богові і людям. Через свою присутність у мощах він буде кликати до покаяння кожну християнську душу. Кожна сльоза та кожне прохання буде почуте ним у Царстві Бога», - завершив єпископ Йосип Мілян. 

Урочистості завершились співом хору «Brevis» та сценкою-вертепом у виконанні юних парафіян.
 
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Олена Качуровська

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар