Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 4 січня 2013 р.

04.01.2013р. Б. / Ватиканський ієрарх про роль мирян у політиці



Христяни-політики мають служити спільному добру, а не приватним інтересам. На цьому наголосив архиєпископ Ріно Фізікелла в інтерв’ю про роль християн у політиці. Італійське видання «La Stampa» надрукувало розмову з Главою Папської ради з нової євангелізації, в якому ієрарх також говорив про важливість дієвого захисту сім'ї та людського життя на всіх його стадіях.
 
За словами глави папської дикастерії, політики-християни повинні бути в авангарді етичного оздоровлення сучасної Італії. «Фундаментальним є прийняття такого стилю життя, який дасть змогу побачити в них віруючих людей. 
Стилю життя, який не буде нав'язуватися іншим, але буде запропонований як вираз солідарності і поваги до людської гідності», - сказав архиєпископ Фізікелла. 

За його словами, із нездатністю політичних класів до відновлення починається «анти політика», «яка нікуди не веде і навіть змушує закритися в індивідуалізм без відповідальності». 

Ієрарх звернув увагу на те, що католики, які беруть участь в політичному житті, мають також суспільну відповідальність: «Бути віруючими передбачає вірність стилю і змісту». «Політика повинна надихатися надією на покращення для того, щоб бути вищою формою любові. Роль політиків-католиків полягає в тому, щоб позитивно взаємодіяти з тими, хто не вірить: віра і розум взаємодоповнюючі», - сказав архиєпископ Фізікелла. 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар