Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 28 січня 2013 р.

28.01.2013р. Б. / Архиєпископ Фізікелла: усі віруючі – катехити


Кожен охрещений повинен бути сучасним катехитом, поєднуючи свою віру з повсякденістю, переконаний архиєпископ Рінно Фізікелла, голова Папської ради з нової євангелізації. На його думку, Євангелізація повинна увійти в повсякденне життя кожного християнина, який повинен усвідомлювати своє покликання, бути носієм Євангелія.
 
Архиєпископ Фізікелла, у статті на сторінках «L'Osservatore Romano», пише, що саме катехизація є новим інструментом для успішної місії Церкви нести Добру Новину кожному. У контексті Року Віри «це - інструмент надзвичайно високої якості», - переконаний глава ватиканської дикастерії. Він підкреслює, що бути віруючим - зовсім не означає жити казками або міфами минулого, але прагнути особисто вносити вклад в правду об’явлення, яке знаходить свою повноту в Ісусі Христі. Усвідомлення цього і може призвести до мети нової євангелізації - дати можливість усім віруючим зустрітися з Ісусом. Ієрарх наголошує, що нова євангелізація відбувається у сучасному світі, який переживає зовсім незнайомі досі процеси, зокрема коли адресат  об’явлення все більше занурений у технологізовану культуру. 

«Бути освіченим у вірі, насправді, обов'язок кожного віруючого, який він повинен відкрити заново для побудови власної ідентичності і вирушити до все більшого поглиблення таємниці, в яку вірить», - зазначив архиєпископ Фізікелла. Ієрарх з оптимізмом зазначає, що релігійна неосвіченість християн може бути з успіхом подолана. 

За матеріалами Католицький Оглядач

Джерело:       КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар