Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 1 січня 2013 р.

01.01.2013р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (24.12 - 30.12)

З благословення преосвященніших владик Венедикта Алексійчука,єпископа-помічника Львівської Архиєпархії, і  Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського, керівника Департаменту ПК УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, 26 грудня 2012 року у приміщенні Львівської Духовної Семінарії Св. Духа відбулася презентація книги «Служити в’язням:  фахові орієнтири для душпастирства у пенiтенцiарних закладах». У події взяли участь представники колективу авторів підручника о.  Костянтин Пантелей та брат Юрій Кузьо, священики Львівської Архиєпархії УГКЦ, капелани, семінаристи, представники Міжконфесійної християнської місії тюремного служіння та офіцери Управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області. 
 
Також у цей день відбулася остання цього року зустріч Інституту Постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії.

Тема грудневого зібрання: Літургія та молитва в житті священнослужителя.

Доповідач Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський. (ВІДЕО)

Доповідач о.Василь Рудейко про конституцію "Sacrosanctum Concilium".(ВІДЕО)
 
В другий день різдвяних свят за новим календарним стилем, відбулася проща громад УГКЦ з різних куточків Італії до гробу св. Апостола Павла у Римі.

 У цей день (о год. 11. 00) Архієрейську Божественну Святу Літургію у Папській базиліці св. Павла поза мурами очолив Преосвященний владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, у співслужінні з о. Ґенезієм Віомаром, протоархимандритом Василіянського Чину,монсеньйором Ярославом Карп'яком, працівником Конгрегації для Східних Церков, та іншими понад тридцятьма священиками – членами чернечих спільнот, студентами, що навчаються в папських університетах, душпастирями українських громад з різних куточків Італії. 
 
У четвер, 27 грудня:
У приміщенні конференц-залу Львівської Архиєпархії відбулося останнє цьогоріч засідання Голів Комісій Курії Львівської Архиєпархії. На зустрічі були присутні керівники та представники відділів і підрозділів Курії на чолі із Преосвященним владикою Венедиктом, єпископом-помічником Львівським, який воднораз є Головою персоналу Курії Львівської Архиєпархії.
 
У приміщенні реколекційного центру Львівської архиєпархії УГКЦ Блаженніший Cвятослав Шевчук, Глава УГКЦ, зустрівся із працівниками Патріаршої курії УГКЦ у Львові. Предстоятель Церкви привітав працівників патріарших структур із Різдвяними святами та Новим роком і поспілкувався з ними у неформальній обстановці.
 
28 грудня 2012 року в приміщенні Митрополичих палат Львівської архиєпархії УГКЦ відбулися збори єпархіальних та екзархальних координаторів і духівників руху «Матері в молитві».

Зустріч вітальним словом розпочав Владика Венедикт Алексійчук, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ. На початку зустрічі о. Петро Рак, адміністратор Патріаршої курії у Львові, зачитав Декрет Блаженнішого Святослава Шевчука, Глави УГКЦ, про призначення на три роки о. Зіновія Хоркавого духівником Всеукраїнської спільноти «Матері в молитві» за порадою  Владики Ігоря Возьняка, Архиєпископа і Митрополита Львівського. (ВІДЕО)
 
У суботу, 29 грудня в Архикатедральному соборі Св. Юра у Львові відбулась подячна Архиєрейська Божественна Літургія за прожитий 2012 рік. У Богослуженні, яке очолив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський взяли участь керівники та працівники усіх комісій, відділів та підрозділів допоміжної для єпископа та Архиєпархії структури.
 
В театральному приміщенні парафії Покрови Пресвятої Богородиці, УГКЦ, відбулася зустріч Єпископа-помічника Львівського Венедикта Алексійчука з салезіянською молоддю – численними юнаками та дівчатами, які активно співпрацюють з оо. Салезіянами як в душпастирській, так і педагогічній діяльності, а також вихованцями різних салезіянських осередків.
 
Оргкомітет Року віри, який очолює Владика Ярослав Приріз, Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, оприлюднив план заходів для проведення Року віри УГКЦ на загальноцерковному рівні, який схвалено рішенням №30 на 2-й (33-й) сесії Постійного Синоду УГКЦ. Рік віри в УГКЦ відбуватиметься під гаслом: «Один Господь, одна віра, одне Хрещення».
 
Перед від’їздом на різдвяні вакації, у стінах Львівської Духовної Семінарії Святого Духа відбулося родинне свято семінарійної спільноти – Спільна Просфора. Традиційно, святкування розпочалося із спільної молитви у храмі. Опісля, уся семінарійна спільнота була запрошена на Свят-вечір у стінах Семінарії. Спочатку відбулося благословення та отримання просфори із рук Преосвященніших Владики Ігоря та Владики Венедикта.Після цього, усі присутні змогли насолодитися чудовими стравами, які віддавна ставить на стіл кожна господиня у Свят-вечір. Спільна Просфора завершилася благословенням Владики Ігоря, Митрополита Львівського.
 
До вашої уваги:
Різдвяне Послання Блаженнішого Святославадо вірних УГКЦ
Різдвяне послання Митрополита Львівського
Різдвяне Послання владик УГКЦ у Польщі
Різдвяне послання владики Ярослава Приріза, єпископа Самбірсько-Дрогобицького
Послання Одесько-Кримського екзарха на Різдво 2013 року
Різдвяне послання Правлячого Архиєрея Коломийсько-Чернівецької єпархії єпископа Миколая Сімкайла
Різдвяне послання Владики Тараса Сеньківа, О.М. Апостольського Адміністратора Стрийської Єпархії УГКЦ
Різдвяне послання до вірних Донецько-Харківського Екзархату на 2013 рік
Слово Митрополита Львівського на 30-ту неділю по зісланні Святого Духа
VI Всеукраїнський з’їзд військових капеланів УГКЦ. Світло Життя
Біометричні паспорти: більше питань, ніж відповідей
Богослужіння – це найважливіше, що є в житті Церкви. Інтерв’ю з головою Патріаршої літургійної комісії УГКЦ владикою Венедиктом, єпископом-помічником Львівської архиєпархії


Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар