Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 21 січня 2013 р.

21.01.2013р. Б. / Готується спільна заява УКГЦ та РКЦ щодо Волинської трагедії


Ми хочемо заліковувати рани минулого, щоб вони нам не отруювали майбутнього. Наше майбутнє – у спільному житті в родині європейських народів. На цьому наголосив Блаженніший Святослав Шевчук, коментуючи спільне послання духовенства УГКЦ та РКЦ в Україні з приводу річниці Волинської різанини.
 
Спільне послання церковних ієрархів до вірних обох обрядів у зв'язку з 70 річницею Волинської трагедії, що припадає цього року, нині готується до видання. 

Патріарх Шевчук підкреслив, що метою послання не є замінити істориків у їхній роботі, а надати християнську оцінку цій трагічній події.

Нагадаємо, що влітку 1943 року розпочалися масові акції Армії Крайової проти українського цивільного населення і відплатні Української Повстанської Армії проти поляків, які проживали на Волині. Вважається, що під час обопільних етнічних чисток загинули десятки тисяч осіб з обох сторін.

Минулого року польська і українська інтелігенція звернулася до обидвох народів, аби чергова річниця цієї трагедії на Волині «служила примиренню, а не поглибленню упереджень». 

За матеріалами: pl.radiovaticana.va / Католицький Оглядач

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар