Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 21 грудня 2012 р.

21.12.2012р. Б. / Кінець світу… в Лодзі



Ганс Мемлінг, "Останній Суд".
 
На сьогодні в цьому польському місті заплановано незвичайний молебень, під час якого відбудеться молитва… саме про кінець світу.
 
Пантоміма, побудована на образах з Одкровення, покутне чування і вечірня Роратня Меса – отак молодь збирається провести вечір, який, за всепланетними плітками, мав бути кінцем світу. «Якщо не віриш у кінець світу від майя, то покажи, що віриш в Ісуса Христа», – заохочують організатори до участі у зібранні. Початок молебню – о 20.00 у парафії св.Альберта Хмельовського в Лодзі. 

«Сьогодні християн багато в чому звинувачують. І водночас чимало людей бояться кінця світу. Тож до всіх звинувачень можна додати ще одне: християни про цей кінець світу щодня моляться в молитві «Отче наш», – каже о.Войцех Мікульський із парафії св.Альберта Хмельовського. 

«Ми хочемо показати, що цього дня і весь час Адвенту ми чекаємо на прихід Ісуса. А ми, молоді, чекати не любимо. Воліємо, щоби трамвай приїхав одразу, а не щоб відстояти своє на зупинці», – пояснює Моніка Вікторська з Католицького союзу молоді. 

Під час чування буде насамперед представлено пантоміму, яка скерує думки глядачів до Апокаліпсису. «Ми зможемо побачити, немов у дзеркалі, як ми поводимося, і порівняти це з тим, чого б від нас хотів Ісус», – пояснює ідею спектаклю Моніка Вікторська. Потім буде відправлено покутний молебень з можливістю сповіді, а на завершення – нетипова Роратня Меса. «Нетипова, бо відслужена увечері», – пояснює о.Мікульський. 


За матеріалами: КАІ

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар