Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 30 квітня 2013 р.

30.04.2013р. Б. / Владика Ярослав: “Молодість має бути періодом росту «в мудрості, в роках і в ласці у Бога і у людей»”

28 квітня, у Квітну неділю, у Свято-Покровському соборі м. Самбора – Прокатедральному храмі Самбірсько-Дрогобицької єпархії – Божественною Літургією розпочались єпархіальні святкування Дня молоді. Святкову Літургію очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. Богдана Добрянського (декана Самбірського), о. Олега Кекоша (Голови Комісії у справах молоді). Під час богослужіння владика рукопоклав у священичий стан диякона Дмитра Сенейка.
 
Вітаючи вірних та молодь зі святом Входу Ісуса Христа у Єрусалим владика Ярослав зазначив: "Христос дві тисячі років тому ввійшов у Єрусалим, але Він і сьогодні продовжує приходити до нас. Він приходить до нас під видами Євхаристійного Хліба й Вина, Євангельського Слова, голосу сумління. Він приходить у Єрусалим нашого серця. Але яким є цей наш Єрусалим?" За словами єпископа, для того, щоб достойно зустріти Спасителя, потрібно приготуватись до цього. Жителі Єрусалиму не пошкодували своєї одежі для Христа, яку стелили на Його шляху. "Ми ж постараймося шанувати нашого Господа чистотою свого серця, відкидаючи й осуджуючи у святій тайні Сповіді усякий бруд та гріх і прикрашаючи себе пальмовим віттям – християнськими чеснотами", - додав єпископ.
 
В окремий спосіб владика Ярослав звернувся до молоді єпархії, яка була чисельно присутня на Літургії. Єпископ пригадав усім, що Блаженної пам'яті Слуга Божий Папа Іван Павло ІІ з 1985 року Божого започаткував у Квітну неділю світовий день молоді. "Тому, ми сьогодні в особливий спосіб молимось за нашу молодь, бо молодість є часом особливого відкриття власного «я» та складання «життєвих планів», є періодом росту, котрий повинен бути ростом «в мудрості, в роках і в ласці у Бога і у людей» (Лк 2, 52)", - наголосив владика Ярослав.
 
Після завершення богослужіння єпископ привітав новопоставленого єрея та подякував його батькам за християнське виховання сина. Владика також подякував усім, хто товаришував нововисвяченому диякону на його духовному шляху.
 
Відтак архиєрей зустрівся з християнською молоддю, яка прибула до Самбора з різних кутків єпархії. Владика висловив слова підтримки та подяки молоді, яка є світильником для своїх ровесників. "Дорога молоде, ви зможете знайти відповіді на всі ваші труднощі і запитання, які носите у ваших серцях; бо Господь є великим люблячим і вічно молодим приятелем ваших душ, єдиний, хто знає досконало ваші серця і може вам сказати істину", – сказав владика Ярослав під час зустрічі з молоддю.
 
У катехитичному класі Свято-Проковського собору відбулась зустріч християнських молодіжних спільнот єпархії, яку очолив о. Олег Кекош (Голови Комісії у справах молоді). Кожна спільнота по черзі розповідала про історію свого заснування та характер своєї діяльності. Опісля учасники з'їзду взяли участь духовно-мистецькій акції «Тобі, Господи!», яка відбулась в органному залі м. Самбора. Увечері в Народному домі Самбірська "Українська молодь - Христові" представила театральне дійство «Життя це... Воно варте того, щоб його прожити!».

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії


Джерела: http://www.sde.org.ua

 Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар