Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 21 квітня 2013 р.

21.04.2013р. Б. / Рада Церков закликає керівництво держави відмовитись від ліквідації Комісії з захисту моралі


КИЇВ – Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вкотре висловив своє глибоке занепокоєння з приводу ініціативи Уряду ліквідувати Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі (НЕК).
 
У зверненнях, ухвалених на засіданні ВРЦіРО 11 квітня 2013 року та розісланих цього тижня, глави конфесій закликали Президента України, керівництво Уряду та Верховної Ради відмовитись від наміру ліквідувати НЕК, повідомляє Інститут релігійної свободи.
 
Відповідна ініціатива оформлена у законопроекті № 2142, внесеному до парламенту Кабінетом Міністрів України 31 січня 2013 року.
 
На переконання ієрархів церков, фізичне здоров'я людини має тісний взаємозв’язок із духовним і душевним станом людини, на який серед іншого суттєво впливає медіа-контент. “Тому держава має обов’язок забезпечувати законодавчо і на практиці умови для здорового розвитку та способу життя людини, в тому числі у аспекті її морального здоров'я”, – наголошується у зверненнях ВРЦіРО.
 
“У зв’язку з цим, виступаємо категорично проти наміру Верховної Ради України скасувати важливий для фізичного і морального здоров'я суспільства Закон «Про захист суспільної моралі». Зазначений Закон і утворена згідно нього Національна експертна комісія виконують важливу суспільну функцію”, – переконані глави церков і релігійних організацій.
 
Вони також звертають увагу керівництва держави на те, що діяльність НЕК з питань захисту суспільної моралі за останні роки продемонструвала приклад цілком публічної та найбільш демократичної форми громадського нагляду у сфері мас-медіа. Метою цього є створення безпечного інформаційного простору та захисту суспільства (а головне – дітей та молоді) від наслідків публічного поширення розпусних матеріалів (порнографічного, еротичного та сексуального характеру), засилля жорстокості та насильства на телебаченні, а також протидія поширенню у ЗМІ релігійної ворожнечі та нетерпимості.
 
“Можна погодитись із необхідністю вдосконалення цього механізму протидії розпусті та розбещенню молоді. Проте неможна йти шляхом ліквідації НЕК, як дієвого інструменту втілення чинних законодавчих норм, спрямованих на регулювання та обмеження обігу продукції порнографічного, еротичного та сексуального характеру”, – вважає Всеукраїнська Рада Церков.
 
ВРЦіРО зауважила, що Уряд не пропонує жодної альтернативи НЕК. Тому, на думку глав конфесій, законопроект № 2142 відкриває широкі можливості для свавілля виробників та розповсюджувачів медіа-продукції, оскільки згадані законодавчі обмеження зводяться до рівня декларацій, позбавлених механізму їх втілення, який на сьогодні являє собою Комісія з питань захисту суспільної моралі.
 
Як повідомляв ІРС, серед іншого законопроект № 2142 призведе до оплатності та не публічності експертиз матеріалів, які порушують Закон України «Про захист суспільної моралі», оскільки пропонується ліквідувати єдиний компетентний у цих питаннях експертний орган без передачі його повноважень іншим органам влади.
 
Про необхідність збереження Національній експертній комісії з питань захисту суспільної моралі ієрархи церков наголосили 17 квітня 2013 року під час зустрічі з депутатами Міжфракційного об’єднання «За сприяння свободи сумління», яка відбулась за участі голови Верховної Ради.

Довідка ІРС. Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій є міжконфесійним консультативно-дорадчим органом, утвореним у 1996 році. До її складу входять 18 конфесій, що представляють понад 95 % релігійної мережі та всі основні конфесії України: православного, греко-католицького, римо-католицького та протестантського (євангельського) віросповідних напрямків християнства, а також основних віросповідань ісламу та іудаїзму.


Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар