Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

26.04.2013р. Б. / «Молюся, щоб Святий Дух пробуджував у серцях священиків справжній місійний дух», - Блаженніший Святослав (Шевчук)


«Священик повинен бути праведником, що, за словами ап. Павла, живе з віри...  Він повинен навчати віри, проголошуючи Слово Боже... Душпастир повинен навчати віри насамперед свідченням власного життя», - підкреслює Блаженніший Святослав (Шевчук), Патріарх УГКЦ, у Посланні до священнослужителів УГКЦ на Страсний четвер.
 
Як пише у Посланні Патріарх УГКЦ, саме у величний день Євхаристійної вечері, напередодні страстей нашого Спасителя,  він особливо думає і молиться за священиків, перед якими нині стоїть велике і відповідальне завдання: «У сучасному світі розвитку новітніх технологій, стремління суспільства до матеріальних благ, що нерідко руйнує віру, священик повинен стояти як пильний сторож своєї отари, непорушний оборонець євангельського одкровення». Розмірковуючи про священиче покликання, автор документа також зауважує, що ієреї повинні бути готові до проповіді Божого Слова за кожної нагоди: на щоденній Літургії, під час уділювання Святих Таїнств, на різних церковно-громадських заходах, а особливо – під час похоронних богослужінь, «коли є можливість промовити до тих людей, які не приходять до храму». Особливим викликом для душпастирів в Україні і поза її межами залишається проповідь, скерована до людей, які ще не пізнали Христа чи з якихось причин віддалилися від Церкви. На думку Патріарха УГКЦ, усе життя священика повинно підпорядковуватися словам ап. Павла: «Живу вже не я, а живе Христос у мені». Тому щоразу, коли священик вирішує певні справи парафіяльного чи особистого характеру, він, - радить Блаженніший Святослав, - повинен запитати себе: а як Христос повівся б на моєму місці? На переконання Верховного Архиєпископа, усі душпастирські старання будуть мати користь лише тоді, коли священики будуть оживляти і супроводжувати їх щирою синівською розмовою з Богом.
 
«Молюся, щоб Святий Дух пробуджував і утверджував у нашій Церкві, а передовсім у серцях священиків, справжній місійний дух, готовність проповідувати  Боже Слово «вчасно і невчасно» тим, які Його ще не пізнали. Відчуймо сьогодні вдячність за дар святої віри, а водночас особисту відповідальність за збереження, навчання християнської віри нашого народу та повсякчасне втілення її в наше особисте, церковне та громадське життя – усе те, що Святіший Отець Венедикт XVI назвав "новою євангелізацією для передавання віри"», - додав Патріарх УГКЦ у Посланні до священнослужителів УГКЦ на Страсний четвер.

Департамент інформації УГКЦ

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар