Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 1 квітня 2013 р.

01.04.2013р. Б. / Патріарх Варфоломій передбачає об’єднання Православної і Католицької Церков


Франциск і Варфоломій
 
Предстоятель Константинопольської Православної Церкви Вселенський Патріарх Варфоломій повідомив журналістам, що бачить можливість для возз'єднання між Православною і Католицькою Церквами.

Після свого повернення з Риму Патріарх Варфоломій заявив, що «побачив можливість розвитку нових відносин з Ватиканом, що, в свою чергу, посилило його оптимізм з приводу перспективи відновлення християнської єдності».

У той же час він вважає, що цього, «ймовірно, не відбудеться протягом мого життя».
Нагадаємо, 20 березня у Ватикані відбулася зустріч Папи Франциска і Константинопольського Патріарха Варфоломія I.

Вселенський Патріарх, який взяв участь в інтронізації Папи Римського був здивований, отримавши запрошення від нового Понтифіка повечеряти з кардиналами.

У свою чергу, Папа прийняв запрошення предстоятеля Константинопольської Православної Церкви відвідати Патріаршу резиденцію в стамбульському кварталі Фанар. Крім того, було вирішено, що Папа Франциск і Патріарх Варфоломій зустрінуться в січні 2014 року в Єрусалимі в пам'ять 50-річчя історичної зустрічі Папи Павла VI і Патріарха Афінагора, які зняли взаємні анафеми, накладені Східною і Західною Церквами під час Великої схизми в 1054 році .


Довідка

Велика схизма - церковний розкол, після якого остаточно відбувся поділ Церкви на Римо-Католицьку, з центром в Римі, і Православну, з центром у Константинополі.

Розбіжності між Папою Римським і Патріархом Константинопольським почалися задовго до 1054-го, однак саме в 1054-му Папа Римський Лев IX послав до Константинополя легатів на чолі з кардиналом Гумбертом для вирішення конфлікту, початок якому поклало закриття в 1053 році латинських храмів в Константинополі за розпорядженням Патріарха Михайла Керуларія, при якому його наближений - сакелларій Костянтин - викидав з дарохранильниці Пресвяті Дари з прісного хліба, і топтав їх ногами. Однак знайти шлях до примирення не вдалося, і 16 липня 1054 року у соборі Святої Софії папські легати оголосили про скинення Керуларія і його відлучення від Церкви. У відповідь на це 20 липня Патріарх наклав анафему легатів.

У 1965 році взаємні анафеми були зняті, хоча розкол в цілому не подоланий досі.
 
За матеріалами: religion.in.ua 

КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар