Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 10 квітня 2013 р.

10.04.2013р. Б. / У Вифлеємі Патріарх УГКЦ молився за те, щоб у світі не забракло ані земного, ані небесного хліба


«Більше ніж сто років тому Митрополит Андрей Шептицький для того, щоб оживити віру серед своєї пастви, організував паломництво на Святу Землю. Тоді з ним подорожувало багато людей, які, відвідавши святі місця, стали свідомими та зрілими християнами. Щоб гідно відсвяткувати Рік віри і 1025-ліття Хрещення Русі-України, ми також хотіли відновити цей жест Митрополита Андрея і тому прибули сюди як паломники», - про це сказав  Блаженніший Святослав Шевчук, Патріарх УГКЦ, 9 квітня 2013 року під час Літургії в храмі Святої Катерини, що у Вифлеємі.
 
Пригадуємо, що Блаженніший Святослав перебуває із делегацією УГКЦ на Святій Землі. Візит триває з 4 по 10 квітня і приурочений до Року віри. Главу УГКЦ супроводжують: владика Володимир Війтишин, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії, владика Йосафат Говера, Екзарх Луцький, о. Степан Балагура, судовий вікарій Івано-Франківської архиєпархії.
 
У проповіді Патріарх УГКЦ також подякував єпископам, священикам і мирянам за те, що вже четвертий день поспіль разом подорожують різними святими місцями. «Дух Митрополита Андрея нас тут супроводжує і нам допомагає», - зауважив він. Як зазначив проповідник, слово «Вифлеєм» означає «місце хліба»: «Ісус Христос і є тим Хлібом небесним, який зійшов із неба на землю, щоб годувати собою, дати життя своїм людям». За його словами, хліб насущний є більшим, ніж хліб щоденний, адже цей хліб є небесним. «Тут, у Вифлеємі, під час Літургії Він прийде як Хліб небесний, щоб нас собою нагодувати. Молімося, щоб нам ніколи не забракло хліба щоденного, зокрема в Україні. Тут, у місці народження Ісуса Христа, молімося за тих, хто сьогодні немає хліба насушного, та за те, щоб Україна не постачала мігрантів у світ, а щоб та "житниця Європи" справді була місцем, де хліб небесний і земний разом зустрічаються і годують увесь світ», - завершив Патріарх УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар