Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 5 квітня 2013 р.

05.04.2013р. Б. / Представники церков закликають владу до діалогу щодо законотворчого процесу

КИЇВ – Церкви і релігійні організації опинились поза законотворчим процесом, пов’язаним із змінами до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».
 
Про це йшла мова під час засідання Секретаріату Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, яке відбулось 4 квітня 2013 року під головуванням архієпископа Григоріса Буніатяна, повідомляє Інститут релігійної свободи.
 
Представники конфесій висловили стурбованість тим, що, незважаючи на Доручення Президента України, членам ВРЦіРО досі не відома остаточна редакція законопроекту, який покликаний усунути недоліки підписаного Главою держави законопроекту № 10221.
 
Члени Секретаріату ВРЦіРО констатували відсутність з боку урядових структур системного діалогу і прозорого співробітництва з релігійною спільнотою у законотворчій сфері.
 
Відтак, учасники засідання вирішили знов окреслити позицію Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у зверненнях до Президента та Прем’єр-міністра України. Оскільки за майже піврічний період з прийняття змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» і до цього часу чітко не відомий спосіб, у який Уряд буде виконувати президентське доручення щодо законодавчого забезпечення свободи віросповідання.
 
На розгляд глав конфесій, зустріч яких відбудеться наступного тижня, буде винесено низку звернень з проблематики захисту інституту сім’ї та моральних цінностей.
 
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій занепокоєна тим, що урядовий законопроект № 2342, спрямований на посилення протидії дискримінації, у підсумку відкриє можливості для пропаганди гомосексуалізму та обмежить права прихильників традиційної сім’ї, зокрема віруючих, на свободу висловлювати свою позицію.
 
Окрім цього,Секретаріат ВРЦіРО підготував проекти звернень до керівництва держави із закликом відкликати урядовий законопроект № 2142, яким передбачається ліквідація Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

  
Представники конфесій обговорили також результати візиту делегації ВРЦіРО до Брюсселю та спланували подальші кроки у напрямку розвитку діалогу з європейськими структурами.


Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар