Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 18 квітня 2013 р.

18.04.2013р. Б. / Блаженніший Святослав: «Зневага парламентаризму в Україні викликає велике занепокоєння в суспільстві»

17 квітня відбулася зустріч Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) з Головою Верховної Ради Володимиром Рибаком та депутатами ВР із різних депутатських фракцій.

Ця зустріч відбулася з ініціативи міжфракційного депутатського об’єднання «За сприяння свободі сумління». На цій зустрічі від імені ВРЦіРО головував Блаженніший Святослав Шевчук.

Головуючий у своєму слові до народних обранців та Голови Парламенту наголосив на кількох речах.

Перше – сьогодні українське суспільство по-особливому презентоване у форматі ВРЦіРО, бо це громадська організація, яка представляє 75% населення України. І такого типу діалог між парламентаріями і громадянським суспільством за посередництвом Всеукраїнської ради Церков має особливе значення і особливий характер.

Патріарх УГКЦ пригадав, що остання подібна зустріч відбувалася в 2006 році. «Особливо гостро ми, релігійні діячі, відчували брак такого діалогу з Верховною Радою попереднього скликання. Нам приємно, що Парламент у теперішньому скликанні все-таки зважає на релігійне життя в нашій державі й що сьогоднішня зустріч відбулася», – зауважив він.

Друге, на чому наголосив головуючий від ВРЦіРО, – парламентаризм. «Парламентаризм – один із важливих елементів демократичного суспільства. І ми сьогодні хочемо висловити свою повагу до українського парламентаризму, бо щоразу, коли ми спостерігаємо за зневагою того парламентаризму: чи то ззовні, чи то зсередини, то це викликає велике занепокоєння в суспільстві», - підкреслив Патріарх УГКЦ.

Блаженніший Святослав також висловив позицію ВРЦіРО щодо певних фундаментів, на яких відбувається законодавча діяльність ВР. Предстоятель Церкви зауважив, що тим фундаментом, на якому повинні базуватися закони, котрі приймає Парламент, є Божий закон, загальнолюдські вартості. «Якщо шукатимуться іншого типу фундаменти, то ті закони суперечитимуть тому, чого українське громадянське суспільство сьогодні очікує», – зазначив він.

Зокрема, Патріарх Церкви висловив ставлення до двох законопроектів. Перший - законопроект щодо заборони пропаганди гомосексуалізму, якому Церква висловлює абсолютну підтримку. Другий – урядовий законопроект про толерантність, за який найближчим часом мають голосувати. «Ми висловили стурбованість цим законопроектом, хоча він входить у необхідний пакет для безвізового режиму з ЄС. Але таку ціну Україна не може платити за те, щоб отримати якісь там міжнародні дивіденди», – переконаний Блаженніший Святослав.

Він також наголосив на тому, що питання релігійної свободи в Україні – один із важливих чинників, як можна виміряти взагалі свободу в суспільстві як таку. «Ми сподіваємося, що всі законодавчі ініціативи прийматимуться в діалозі з ВРЦіРО, щоб релігійні права та свободи громадян не обмежувалися, а навпаки – зростали», – завершив Патріарх УГКЦ .

Головуючий від ВЦіРО нагадав, що релігійні організації відкриті до діалогу, спілкування з державними органами влади. «І будь-які проекти законів, які стосуються релігійного життя, мають, передусім, пройти консультацію ВЦіРО, бо ми є адресатами тих законів і ми є тими, які потім їх виконуватимуть», – завершив Блаженніший Святослав.

Фото із сайту Верховної Ради України

Департамент інформації УГКЦ

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар