Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 17 квітня 2013 р.

17.04.2013р. Б. / У Києві стріляли у монахинь під час молитви


Проект храму
Проект храму
Вчора, 16 квітня, ввечері загострився конфлікт на місці будови храму св. Франциска Асизького у Києві на Оболоні.
 
По зібраних на молитві вірних стріляли з пневматичної зброї, внаслідок чого були поранені сестри Розалія та Терезіана зі згромадження Сестер святого Йосифа, що працюють при парафії святого Франциска. На щастя, травми, задані сестрам, не смертельні. 

До міліції, представники якої чергують біля будівельного майданчику, вже подано відповідну заяву.
 
За словами брата Патрика Оліха OFM, стріляли кулями з пневматичної зброї з дому, що навпроти, з відстані - приблизно 70 метрів. 

Сестра Розалія Мушинська, якій куля пошкодила носа, саме молилася. «Я співала Радуйся, Маріє, і раптом відчула різкий біль. Відразу не зрозуміла, що сталося. Спочатку подумала, що каменем кинули, лише пізніше зрозуміла, що це стріляли», - розповіла монахиня CREDO. Куля, на щастя, не влучила в око. «Я могла би залишитися без ока, а так, лише розрізаний ніс та щока напухла. Побачимо, що лікар ще скаже». 

За словами очевидців, люди, які протестували проти будівництва храму, дуже зраділи пораненню монахинь. «Вони сміялися, тішилися дуже», - розповіла с. Розалія. 

Частина місцевих жителів, незадоволених будівництвом храму, заперечує свою причетність. Вони стверджують, що «це провокація» і «вони самі себе поранили».  

Проте у соцмережах місцеві мешканці не заперечують своїх дій, а навпаки погрожують, що «це лише початок». 

Брати-францисканці просять католиків Києва прийти на місце будови сьогодні, 17 квітня, на молитву о 19:30, незважаючи на складну ситуацію.

Нагадаємо, 15 квітня 2013 року, у Києві на Оболоні було розпочато будівництво римо-католицького храму святого Франциска Асизького. Це вже не перша спроба – у липні 2011 року парафія вже намагалася започаткувати будівництво на землі, акт на право постійного користування якою отримала ще у березні 2010 року. Як відомо, тоді справа закінчилася руйнуванням будівельного паркану, а також спилянням та спаплюженням освяченого хреста.

Довідка

У 2004 році католицька громада св. Франциска отримала в Оболонському районі м. Києва земельну ділянку під будівництво храму, яка в 2010 році перейшла в постійне користування Церкви. На сьогоднішній день парафіяни збираються на богослужіння в маленькій капличці, яка не може вмістити всіх охочих, а до найближчого храму потрібно їхати понад 10 км. Тому існує потреба будівництва нового храму, у якому зможуть молитися всі віряни, яких, за словами настоятеля парафії о. Франциска Ботвіни, в цій частині міста проживає близько 1 тис. осіб. 


Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар