Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 8 квітня 2013 р.

08.04.2013р. Б. / В день Благовіщення ув`язнених жінок та неповнолітніх було поздоровлено зі святом


7 квітня 2013 року волонтери Віра Гусєва та Аліна Грабар у супроводі капелана Костянтина Пантелея привітали  зі святом Благовіщення ув'язнених жінок та неповнолітніх, включно з тими, що знаходяться у медичній частині під вартою у Київському слідчому ізоляторі. Відома поетеса Віра Гусєва протягом кількох років працює у службі листування з ув'язненими жінками. Аліна Грабар відвідує неповнолітніх у Прилуцькій виховній колонії. Обидві беруть участь у волонтерському служінні громади Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі. Обхід камер тривав 7 годин.
 
Візити до жінок та неповнолітніх від камери до камери були справжнім духовним спілкуванням без поспіху, із переживанням людяної зустрічі. Священик мирував і казав слово проповіді. Аліна Грабар роздавала подарунки. Віра Гусєва читала релігійну лірику, яка полюбилася жінкам. Від останньої зустрічі у січні деякі напам'ять декламували уривки з її поезій.  Цього року Богородичне свято співпало з Хрестопоклонною Неділею. Свято Воплочення Божого Слова і вшанування Хреста, що для віруючих став деревом Життя. "Нас дуже чекали. Богословське значення календаря, який ув'язнені переживають за ґратами, є знайоме та зрозуміле, - говорить в інтерв'ю о. Костянтин, - але головне у цих зустрічах і коротеньких проповідях - підтримати в ув'язнених усе людяне, усе правдиве й допомогти відрізнити святкові дні від тюремних буденних."
 
На пожертви загальною сумою 600 грн. було придбано 75 кг. яблук, які допомогли розфасувати жінки з господарської обслуги. Крім того ув'язнені отримали хрестики, молитовники, релігійні часописи.

Джерела: http://prison-pastoral.blogspot.com

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар