Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 4 квітня 2013 р.

04.04.2013р. Б. / Міноборони і Церкви готують рекомендації з удосконалення військово-релігійного співробітництва


КИЇВ – Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України розглянула проект Методичних рекомендацій щодо удосконалення військово-релігійного співробітництва у Збройних Силах України.

Відповідний документ, розроблений Департаментом соціальної та гуманітарної політики Міноборони за участю представників конфесій та експертів, став предметом обговорення під час засідання Ради, яке відбулось 3 квітня 2013 року в Центральному Будинку офіцерів, повідомляє Інститут релігійної свободи.

У засіданні Ради взяли участь уповноважені представники Римо-Католицької Церкви в Україні, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом), Української Греко-Католицької Церкви, Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн – баптистів, а також експерт Інституту релігійної свободи Максим Васін.

Від Міністерства оборони України в обговоренні взяли участь начальник Відділу роботи з громадськими, релігійними організаціями та шефських зв’язків Департаменту соціальної та гуманітарної політики Олександр Щербінін та старший офіцер Відділу полковник Руслан Коханчук.

Методичні рекомендації покликані сприяти посиленню взаємодії органів військового управління з церквами (релігійними організаціями) щодо задоволення релігійних потреб військовослужбовців Збройних Сил України, роз’яснення порядку такої взаємодії, приведення цієї діяльності в систему.
Проект містить такі розділи:
  1. Ознайомлення з нормативно-правовою базою у сфері забезпечення прав військовослужбовців на свободу совісті та віросповідання;
  2. Аналіз релігійної ситуації у військовій частині;
  3. Планування співробітництва та налагодження взаємодії з церквами (релігійними організаціями);
  4. Організація задоволення релігійних потреб військовослужбовців;
  5. Організація проведення заходів духовного виховання військовослужбовців;
  6. Порядок створення та використання культових релігійних споруд;
  7. Аналіз військово-релігійного співробітництва.
Додатком до Методичних рекомендацій пропонується формуляр бліц-анкети та типова тематика бесід з духовного виховання військовослужбовців.

Крім цього, Рада у справах душпастирської опіки при Міноборони вирішила впродовж найближчого часу розробити Моральний кодекс військового священика (капелана).

Присутні представники Церков також обговорили план роботи Ради на 2013 рік.


Джерело:   Воїни Христа Царя

1 коментар:

  1. Можна було б, нарешті, порадіти за українське військо та військово-службовців, які матимуть інститут капеланства і можливість заспокоєння духовних потреб, але, але, але...
    1. Схизма
    2. Єресь
    3. Московсько-імперська церква, ворожа до України і українців...
    Саме тому й не радісно, а навпаки, дуже сумно...

    р.Б. Леонід.

    ВідповістиВидалити