Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 23 квітня 2013 р.

23.04.2013р. Б. / Мафія використовує релігію без віри


Джанфранко РавазіМафіозі богохульно та інструментально використовують релігію, беручи участь в паломництвах до святих місць та у житті парафії. Про це йшлося на конференції «Релігійність: між вірою і забобонами».
 
Кардинал Равазі, глава Папської Ради з культури, наголосив також, що «там, де народна побожність  глибоко закорінена, існує загроза, що її почнуть використовувати в цілях, які суперечать вірі». 

«Під час арешту провідників мафії на Сицилії і в Калабрії, виявилось, що кожен з них мав при собі релігійний образок. У схованці лідера банди Cosa Nostra знайшли Біблію, молитовник і близько 100 образів на релігійну тематику», – розповів представник італійської прокуратури, присутній на конференції. Таким чином вони намагаються знайти спільну мову з суспільством  і збільшити свій вплив.

Посилаючись на ці приклади, кардинал Равазі чітко наголосив, що це типовий приклад присвоєння релігії. Істинна віра є чимось цілком більшим, ніж просто набором конкретних практик, пов’язаних більше зі звичаями, аніж з духовністю. 

За матеріалами: Католицький Оглядач 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар