Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 11 листопада 2012 р.

Прпмчц. Анастасії Римлянки

прпмчц. Анастасії Римлянки
 свв. Марія, Авраамій, Анастасія

Свята Анастасія Римлянка народилася 230 року в Римі. Була дуже вродливою та ще більше ясніла красою своєї чистої душі, яку посвятила Небесному Обручникові. Молоду дівчину ув'язнили у час жорстокого переслідування християн за правління імператора Декія.

Двадцятилітню Анастасію бичували, мучили на колесі, пекли вогнем, різали живцем, а вона тільки тихо молилася, без нарікань і стогону зносила жахливі тортури і муки. Такою стійкістю у муках вона виправдала своє ім'я, яке означає у перекладі з грецької мови "воскресіння". Саме цього вона дуже чекала після своєї смерті, бо як казав св. Павло, "хто вмирає з Христом, той з Христом і житиме". Коли жодні муки не відвернули Анастасію від Господа, їй мечем відрубали голову. Геройську любов до Христа вона засвідчила мученицькою смертю 250 року.


 Джерело:   Християнський календар

Немає коментарів:

Дописати коментар