Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 13 листопада 2012 р.

13.11.2012р. Б. / Нунцій у США: Переслідування починається з «небажання приймати суспільну роль релігії»


Архиєпископ Карло Марія Вігано, Апостольський Нунцій у США, заявив, що є певна "загроза" для релігійної свободи в Сполучених Штатах, яка з'явилася тому, що деякі впливові католицькі громадські діячі та викладачі університетів перебувають у союзі з противниками церковного вчення. На його думку, дискримінація за релігійною ознакою вже давно перестала бути властивою виключно недемократичним і тоталітарним режимам. "На жаль, це трапляється з усе більшою регулярністю в тих країнах, які багато хто вважає великими демократіями світу", – наголосив Нунцій, виступаючи в одному з американських католицьких університетів. За його словами, це "трагедія" як для вірянина, так і для демократичного суспільства.

Архиєпископ Вігано нагадав про обов'язок католика бути учнем Христа, а не "елементом політичної чи світської ідеології". Він поскаржився на те, що багато американських католиків підтримують "буйну політичну партію", в основні принципи якої закралося зло. На думку єрарха, проблема переслідування починається з "небажання приймати суспільну роль релігії". "Свобода релігії є здійсненням вірності Богові та Його Святій Церкві без компромісів", – висловив переконання Апостольський Нунцій в США.

За матеріалами:  radiovaticana.org


Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар