Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 17 листопада 2012 р.

17.11.2012р. Б. / Герої, Батьківщина вас потребує знов!


16 листопада цього року хорватські генерали Анте Ґотовіна та Мілан Маркач, з яких Міжнародний трибунал у Гаазі зняв усі звинувачення, прибули на подячну Літургію до Загребської Архикатедри. Перед входом до храму їх зустрів Загребський Архиєпископ і Митрополит кардинал Йосип Бозаніч з хорватським єпископатом та чисельним клиром.

Величезна Загребська Архикатедра сьогодні не могла вмістити усіх вірних, які прийшли подякувати Богу за звільнення невинних героїв та визволення своєї Батьківщини від несправедливих та брехливих звинувачень.

У привітальному слові Архиєпископ Загребський зазначив, що настільки чисельне зібрання вірних і їхня радість з приводу перемоги правди може порівнюватися хіба що із зібранням хорватського вірного народу з нагоди апостольських відвідин Хорватії Вселенськими Архиєреями. В котре за цей день Загребський Архипастир подякував Богу за перемогу правди і справедливості, відзначивши, що вчорашня цілонічна молитва об’єднала усю Хорватію у прагненні до справедливості.

Генерал Анте Ґотовіна зазначив, що Літургія в катедрі найважливіша точка і вершина сьогоднішнього свята.

Після привітань Архипастир святково увів у архикатедру хорватських героїв, які були удостоєні почесних місць.

Проповідь загребського кардинала в часі Літургії сьогодні часто була перервана бурхливими оплесками вірних.

«Дорогі генерали! Ви вернулися на свою Батьківщину і вона вас і сьогодні потребує. Дорогі генерали! Дякую вам, що ви стали символами праведної хорватської боротьби. Дякую вам, що своєю витримкою і терпінням ви дали свідчення віри, знаючи, що у несправедливому ув’язнені ви були не самі, покладаючи свою надію на Того, Хто сам терпів від людської несправедливості. Знаю, що ця ваша жертва вас прочистила і внесла нове світло у ваше життя. З вами, дорогі генерали, була ув’язнена і наша Батьківщина.» - з-поміж іншого сказав кардинал Бозаніч у своїй проповіді.
 

«Сьогодні ми є свідками прояву Божої доброти», - продовжив кардинал – «Бог знову себе появив Спасителем. Ми усі відчували малодушність, бо справедливість та істина були упосліджені, а невинні перебували в ув’язненні. Сьогодні ми радіємо Божою ласкою і добротою, бо Він визволив ув’язнених. Але не забувай про жертви складені на вівтар хорватської свободи.»

«Сьогодні, серед перших, згадуємо і дорогого першого хорватського президента Франьо Туджмана. Дехто спробував викривити історію, щоб принизити наш народ. Та ваше свідчення Істини і ваше терпіння зруйнували ці спроби. Ви дали свідчення за Того, Хто є вічною Істиною, подібно, як це свого часу зробив блаженний мученик Алойз Степінац, мій святий попередник на Загребському владичому престолі. Сьогодні з’являються спроби будувати хорватську державу на принципах, які суперечать духу нашого народу і його святій католицькій вірі, особливо підло підриваючи виховання дітей. Тому Батьківщина знову вас потребує. Дорогі генерали, дякую ще раз вам за ваше свідчення і жертву» - сказав Архиєпископ Високопреосвященний Йосип Бозаніч.

Після Святої Літургії генерали помолилися біля мощей блаженного священномученика кардинала Алойза Степінца.


За матеріалами: www.vecernji.hr

Джерело:     Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар