Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 26 листопада 2012 р.

26.11.2012р. Б. / “Брак єдності між християнами є поганим свідченням для нехристиян”, - архиєпископ УГКЦ Василій Семенюк

Про це сказав первоієрах Тернопільсько-Зборівський 25 листопада на храмовий празник парафії св. священномученика Йосафата Тернополя (масив "Дружба"). "Святий Йосафат віддав своє життя за єдність церков. Він жив трудився і потерпів задля євангельської ідеї, щоби всі були єдині".
 
Коментуючи свідчення очевидців того часу, владика сказав: "На похороні Йосафата Кунцевича єдиним духом молилися та плакали усі: католики, православні, лютерани та євреї. Просімо у цього великого святця, аби він прискорив той радісний день, коли буде "одне стадо й один Пастир".
 
На початку Святої Літургії високопреосвященний Василій здійснив Чин облечин сестри Омеляни-Оксани Сеник, яка цього дня вступила до монашого згромадження сестер Пресвятої Родини. З урочистої нагоди прибула головна настоятелька згромадження сестра Наталія Мельник, родичі, а також о. Степан Гарбіч та вірні с. Тростянець Зборівського району, звідки походить с. Омеляна. Архиєрей побажав монахині витривалості у вибраному та глибокої довіри до Бога. Окремо дякував батькам за виховання, приклад християнського життя та благословення для своєї дитини вступити до монашого згромадження.
 
На Архиєрейській Божественній Літургії архиєпископу співслужили священики-декани міста Тернополя о. Роман Цюпка та о. Іван Козій, настоятель храму о. Володимир Ковалковський та понад 10 священиків архиєпархії.
 
Владика повідомив вірних про те, що отця Володимира Ковалковського відзначено правом носити хрест із прикрасами за його жертовну та довголітню працю для громади вірних. Нагороду буде вручено 22 грудня під час святкувань храмового празника Архикатедрального собору Тернополя.
 
Вкінці настоятель храму дякував вірним парафії за працю, а священикам-сотрудникам за жертовне служіння на благо парафіяльної спільноти. Відтак архиєрей освятив воду та окропив вірних і храм.

Джерела: www.tze.org.ua

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар