Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 24 лютого 2012 р.

24.02.2012р. Б. / Польських священиків виганяють з Білорусі



Деякі польські священики повинні покинути Білорусь. Офіційною причиною є те, що вони не спілкуються офіційними мовами: білоруською та російською.
 
– Мене дивує інформація, що польські священики не хочуть говорити білоруською, – розповів "Rzeczpospolitej" білоруський аналітик і релігієзнавець Владимир Мацкевич. Він додав, що особисто знайомий з цими священиками, які вчилися білоруської мови в семінаріях в Польщі. До того ж в католицькому середовищі в Білорусі не існує проблем з небажанням використовувати білоруську мову. На його думку, звинувачення на адресу польських священиків треба розглядати більше в контексті антипольської кампанії в ЗМІ, яку розпочав уряд Білорусі. Контекстом цього є недавній випадок, коли польських депутатів, які хотіли зустрітися з представниками місцевої польської організації, не впустили в Білорусь.
 
Варто додати, що про цілковите усунення польських священиків з Білорусі ще п'ять років тому говорив віце-президент Білорусі Олександр Kaсінец.
 
Примітка редакції wiara.pl: не віриться, що польські священики не говорять офіційними мовами Республіки Білорусь. Але навіть якщо б так було, то чому це б мало перешкоджати місцевому урядові, який за користування  автострадою, що перетинає Білорусь , дозволяє платити в іноземній валюті: доларах, євро і російських рублях, але не хоче приймати оплати в білоруських рублях (так, принаймні, було торік).


За матеріалами: wiara.pl

Джерело:  Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар