Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 15 лютого 2012 р.

15.02.2012р. Б. / Православно-католицькі переговори зайшли у глухий кут

 

Переговори офіційної православно-католицької комісії нещодавно зайшли у глухий кут. Це констатував кардинал Курт Кох, глава Папської ради сприяння християнській єдності. Він є основним доповідачем великої міжнародної екуменічної зустрічі в Інсбруку, яка триватиме до 15 лютого. Під час зустрічі головним чином розглядається позиція Церков у питаннях етики.
 
Християнські Церкви щодо етичних питаннях, нарешті, повинні говорити в один голос, – зауважив кардинал Курт Кох. У бесіді з католицьким агентством «Kathpress» ієрарх назвав необхідністю для Церков виступати з єдиною думкою в таких важливих сферах, як дослідження на стовбурових клітинах, аборти і евтаназія; те саме стосується шлюбу та сім'ї, а також явища гомосексуалізму. 

На думку кардинала, сьогодні в екуменічному діалозі важливо поєднати етику і віру, адже розбіжності між Церквами стосуються в основному питань образу людини. Тому слід розвивати «загальну християнську антропологію». Це одна з найважливіших задач екуменічного руху. 

Кардинал Кох висловився також про стан діалогу з Православними Церквами. Сьогодні на порядку денному найгострішим питанням тут є позиція Єпископа Риму. Переговори офіційної православно-католицької комісії нещодавно зайшли у глухий кут. Останнє пленарне засідання спільної комісії відбулося у вересні 2010 року у Відні та було присвячене саме ролі Єпископа Риму в єдності Церкви у першому тисячолітті. У Відні не було досягнуто згоди щодо підписання спільного документа. Православна сторона повідомила також, що шукати надалі згоди з цього історичного питання не має сенсу. Ватиканський ієрарх, однак, сподівається на продовження діалогу у цьому напрямку. 

На думку кардинала, сприяння християнській єдності – це не хобі для обраних, а обов'язок для всіх охрещених. 


За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:  КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар