Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 29 квітня 2014 р.

29.04.2014р. Б. / На Західних теренах України знову палають церкви

церква св. Володимира Львів
В ніч з 28 на 29 квітня невідомі підпалили студентський храм св. Володимира, розташований на території студмістечка лісотехнічного університету у Львові.
 
«Пожежу помітив таксист, орієнтовно о четвертій годині ранку. Обгоріла ліва сторона храму», — повідомив о. Степан Сус, настоятель храму свв. апостолів Петра і Павла (храм єзуїтів у Львові). 

Священик переконаний, що причиною пожежі став зумисний підпал. «На місці виявили всі, які тільки можливі, докази підпалу: шматки пляшки, запах солярки, шматок недогорілої ганчірки», — пояснив о. Степан Сус. 

Вогонь пошкодив частину зовнішньої стіни церкви, але великих збитків не завдав. 

Пожежники приїхали на місце, коли пожежу вже загасили, розповів Павло Василенко, речник ДСНС у Львівській області. Наразі фахівці не готові офіційно підтвердити факт підпалу церкви, триває експертиза. 

Кілька тижнів тому дерев’яна церква була оснащена системою пожежогасіння. Судячи з усього, саме ця система і дозволила врятувати храм від повного знищення. 

За останні місяці методом цілеспрямованого підпалу на Західних теренах України згоріло кілька дерев'яних храмів.

Нагадаємо, 15 березня, у с. Дора поблизу Яремчі за загадкових обставин згорів монастир студитів Святого Іллі, пам'ятка архітектури, а рівно за тиждень, 23 березня вогонь знищив каплицю Святого Миколая в Татарові, на Яремчанщині. 

За матеріалами: Zaxid.net

Джерела:   КРЕДО

КІРІОС

1 коментар:

  1. Думаю, що не багато помилюся, якщо висуну таку гіпотезу:

    Українські святині горять від підпалів "невідомих" осіб, не лише з "височайшего соізволєнія", але й "благословєнія" також...

    р.Б. Леонід.

    ВідповістиВидалити