Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 15 квітня 2014 р.

15.04.2014р. Б. / У Запоріжжі єпископи розбороняли мітингувальників (foto,video)

Собіло на мітингу
У Вербну неділю у Запоріжжі молилися за мир. Зокрема, у санктуарії Бога Отця Милосердного молитви за мир тривали 10 мовами світу.
 
З Вербної неділі розпочинається Страсний тиждень і у Запоріжжі це відчули якнайбільше. На Алеї Слави, що у центрі міста, цього дня відбулося протистояння між місцевими Майданом та Антимайданом. Мітингарів розділяв лише кордон міліції, через який майданівці жбурляли в антимайданівців дрібними грошима, яйцями та борошном.

Протистояння закінчилося тим, що тітушків в оточенні міліції і супроводі священиків вивели коридором ганьби до міліції. Православний і католицький єпископи, які прийшли на місце подій, намагалися запобігти бійкам.
Собіло на мітингу
«Церква розпочала святкування Страсного тижня. Але ввечері замість того щоб молитися у своїх келіях, два єпископа, православний і католицький, були змушені прийти на Алею Слави, щоб допомогти людям, які опинилися у дуже важкій ситуації», — так коментує ці події єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло.

«Навіть під час ІІ світової війни у такі дні робили перемир’я. Навіть солдати радянської та німецької армій, які сиділи в окопах, кидали один одному тушонку або щось солодкого. Тому що свято є свято», — каже єпископ Ян.
Собілоа
Католицький ієрарх наголосив, що потрібно молитися та намагатися зупинити дух поділу й агресії. Сатана хоче знищити весь світ. І справа не лише в Україні, Росії, Америці чи Криму, — переконаний єпископ. Цей дух поділу, який загрожує сім’ям, суспільству, країнам може зупинити лише молитва. Єпископ Ян Собіло закликав усіх пережити цей Страсний тиждень у молитві і тиші, зайшовши разом з Ісусом у Єрусалим, де Він помер, а потім воскрес. Владика побажав усім миру, який витікає із Пресвятого Серця Ісусового. 


Джерело:  КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар