Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 2 квітня 2014 р.

02.04.2014р. Б. / УГКЦ та МЗС узгодили своє спільне свідчення про Україну перед світом

угкц мзс
Блаженніший Святослав зустрівся 31 березня з в.о. міністра закордонних справ України паном Андрієм Дещицею.
 
Під час зустрічі вони обговорювали питання, пов’язані із діяльністю УГКЦ на міжнародному рівні та узгодили позиції спільного свідчення – Державою і Церквою – перед світовим співтовариством єдності народу України та його відданості ідеям миру, демократії, взаємодопомоги і прав людини. 

У розмові було позитивно оцінено дотеперішню міжнародну діяльність всієї релігійної спільноти України та УГКЦ зокрема в питаннях євроінтеграції, консолідації українства в усьому світі та залученні його великого потенціалу до відродження Батьківщини. 

Блаженніший Святослав висловив вдячність Міністерству закордонних справ України та особисто міністрові за чітку позицію у відстоюванні інтересів нашої держави перед світовим співтовариством у теперішній складній для України ситуації. Глава УГКЦ запевнив пана Дещицю у всебічній підтримці такої діяльності всіма доступними і легітимними засобами та способами, а особливо – молитвою. 

Сторони визнали позитивним налагодження такого прямого діалогу та висловили бажання в майбутньому проводити подібні зустрічі задля узгодження позицій та опрацювання планів діяльності. 

На зустрічі також були: пан Володимир Яценківський, директор Департаменту зв'язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України, і митрофорний протоієрей Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні.  

За матеріалами: Департамент інформації УГКЦ

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар