Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 29 квітня 2014 р.

29.04.2014р. Б. / Роздуми про християнське Подружжя


Роздуми про християнське Подружжя"Подружнє життя - це не доля, яка випадає людині, 
а завдання, яке людина береться виконати.
Воно буде таким, яким ми його створимо..."


Ванда Пултавська

Однією з семи святих тайн є Подружжя, яке встановив Cам Господь Бог. "І створив Бог людину на Cвій образ; на Божий образ створив її, чоловіком і жінкою створив їх. І благословив їх Бог і сказав їм: "Будьте плідні і множтеся й наповняйте землю та підкорюйте її собі (Бут. 1: 27-28). "Це - перше подружжя на землі, що його встановив Творець. А оновив і освятив Подружжя Ісус Христос, надаючи йому характер святої Тайни. Можемо сказати, що Християнське Подружжя є святе. Однак на шляху свого життя подруги натрапляють на багато труднощів. Бо ніхто не є вільним від спокус диявола. Тому сатана спокушає подругів до гріхів проти 6 і 9 Божих заповідей. Натомість взаємна вірність, зроджена з любові, приносить у подружньому житті велике благо. Скільки їм доводиться перетерпіти. Про це можуть сказати тільки побожні подружні пари. Недарма кажуть: "Щоб зберегти подружжя, потрібно навчитися терпіти і прощати один одного".

Очевидно, що необхідне правильне приготування до Подружжя. Вибір життєвого стану у святому Подружжі - це важлива річ. І не просто собі одружитися, відгуляти весілля, а далі якось буде. Як говорять психологи: "Правильне приготування до подружнього життя - не підсумок здобутих теоретичних чи практичних знань, а праця над своїм "Я". За цю працю ми беремося, щоб навчитися по-справжньому любити іншу людину. Така праця над собою власне і є приготуванням до подружнього життя..."

Бажаю усім, хто є чи наміряться вступити у подружній стан, жити у любові та єдності. Тому що у єдності і любові чоловіка і жінки лежить надприродна суть Християнського Подружжя, що його Христос підніс до гідності святої Тайни. І пам'ятаймо, що "Подружжя - це не підсумок сліпих сил природи, а установка Творця для здійснення Його плану любові у світі" (Humane vitae, розділ 8).

Молитва подружжя одне за одного

Господи Ісусе Христе, від щирого серця дякуємо Тобі за благодать, яку дарував Ти нам у таїнстві Подружжя; благаємо Тебе, милостиво підтримуй і укріплюй нас повсякчас. Допоможи нам завжди жити у злагоді й вірності, і не дай ніякій гіркоті й розчаруванню розділити нас. Нехай буде любов наша такою терпеливою і міцною, щоб усі печалі й страждання ми переносили без нарікань, і були завжди готові пробачити і втішити. Хай наші обручки свідчать і нагадують нам про те, що наше подружжя нерозривне і подібне до союзу, що його Ти, Спаситель світу, уклав із Нареченою Твоєю, Святою Церквою, і скріпив Твоєю Кров’ю. Нехай знамення Хреста Твого супроводжує нас у спільній молитві, роботі й допомозі одне одному в здобуванні благ заради щирої жертовності наших душ. Дай нам нині для цього святого покликання нові сили по милості Твоїй. Амінь.


бр. Теодор Дутчак, ЧСВВ

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар