Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 1 квітня 2014 р.

01.04.2014р. Б. / Свобода і гідність дорожчі за життя, — архиєпископ Петро Мальчук (video)

Петро МальчукСвобода і гідність цінніші за життя. Вони дорожчі навіть за кров нашого Господа Ісуса Христа. Тому що саме цю ціну заплатив Бог, аби ми, люди, були вільними. Про це говорив ординарій Києво-Житомисрької дієцезії архиєпископ Петро Мальчук під час час народного віче і поминальної молитви в сороковий день пам’яті героїв Небесної сотні на Майдані.
 
«Ми сьогодні зібралися тут, щоб помолитися за Небесну сотню у 40-ий день, – сказав архиєпископ. – Християнська Церква молиться за своїх синів і дочок, котрі віддали своє життя за свободу». Владика зазначив, що у Великий піст Святе Письмо показує нам як Господь звільнив від рабства юдейський народ, вивівши з землі неволі і привівши у землю обіцяну. Як зазначив католицький ієрарх, це був лише прототип всього того, що вчинив Ісус Христос, Котрий вивів нас з рабства гріха через Свою жертву і показав нам гідність людини, те, що ми є дійсно дітьми Божими.
Небесна сотня
«Син Божий вмирав на хресті, стікала Пресвята кров. Що може бути дорожче Пресвятої Крові? А дорожчою Пресвятої Крові є наша людська гідність і наша свобода. Тому що Господь Бог віддав Свою Кров для того, щоб нас звільнити», – вів далі архиєпископ і додав: «Вдивляючись сьогодні у Небесну сотню, коли ці молоді віддали своє життя, можемо сказати за що вони віддали своє життя. А життя є найдорожчим. Вони нам показали і сьогодні промовляють до нас, що є речі дорожчі за життя – це наша людська гідність, це наша свобода і наш добробут. Це те, за що вони віддали життя і нас сьогодні укріплюють у тому, щоб ми шлях котрий обрали тримали прямим», – сказав у своїх проповіді католицький ординарій.
На завершення він побажав: «Нехай Господь Бог буде милосердним до цієї сотні. Нехай увінчає її життям вічним і вінцями перемоги. Ми про це будемо молитися разом з вами».
Небесна сотня
На молитві за героїв Майдану були також настоятель парафії св. Олександра о. Віталій Безшкурий, адміністратор Патріаршої курії УГКЦ владика Богдан Дзюрах, єпископ Вишгородський і Подільський УАПЦ владика Володимир Черпак, духовенство УПЦ і УПЦ КП.
Нагадаємо, єпископ Богдан Дзюрах закликав молитися за героїв Небесної сотні і  думати про те багатство й спадок, які вони нам передали – Україну. «Віримо, що сьогодні вони втішаються Божою славою, бо поповнили ряди безчисленних праведників, як про це говорить Святе Письмо», — сказав владика.



Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар