Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 23 квітня 2014 р.

23.04.2014р. Б. / Дивна молитва Кіріла

Путін і Кіріл
Патріарх Московський особливими словами молився за Україну.
 
Перед урочистою Пасхальною літургією, що була відслужена в храмі Христа Спасителя у Москві, патріарх Кіріл виголосив розлогий коментар щодо ситуації в Україні. У ньому ієрарх підкреслив, що Україна, справді, у політичному сенсі є окремою державою, але духовно і завдяки своїй історичній традиції вона становить невід’ємну частину «Святої Русі». Як він підкреслив, ніхто й ніщо не можуть цього змінити. «Перед Богом ми становимо один народ, сповідуємо одну православну віру», — переконував патріарх. 

Він також закликав усіх до молитви «за російський народ, який живе в Україні», аби не дійшло до громадянської війни і конфліктів між Росією та Україною. Патріарх висловив певність, що закінчаться нічим підступи тих, хто політичними засобами і з використанням сили хоче знищити історичний зв’язок, який єднає народи «Святої Русі». Закликав також ушанувати волю українців, які прагнуть, щоб ними керували люди, котрі мають до цього конституційні повноваження, — що прямо заперечило повноваження нинішніх властей у Києві. У такому дусі вже кілька тижнів висловлюються усі російські медіа. Патріарх Московський також висловив побажання, щоб нова Конституція України сповнила бажання всіх її громадян, — що становить закамуфльовану підтримку прагнень проросійських колаборантів, які сьогодні дестабілізують ситуацію на Східній Україні. 

Від часу анексії Криму патріарх Кіріл намагався зберігати дистанцію до російської політики щодо України. Під тиском єпископів з України, які належать до Московського патріархату, він не взяв участі в кремлівських урочистостях, коли Крим проголошувати офіційно включеним до складу Російської Федерації. Однак останнім часом структури українського православ’я, які визнають канонічне предстоятельство Московського патріархату, виразно висловилися проти політики Москви, переважно також підтримали починання української державної влади. Московський патріархат уже не може розраховувати на їхню політичну лояльність, тому патріарх Кіріл зміг офіційно підтримати політику Путіна щодо України. Він також повернувся до своєї традиційної риторики про єдність народів «Святої Русі». 

У цьому баченні немає українців, білорусів, молдаван, а є тільки «православна спільнота», створена на базі російської мови, духовно і матеріально зосереджена навколо Москви і Кремля.
 
Анджей Граєвскі, Gość Niedzielny

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар