Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 12 квітня 2014 р.

12.04.2014р. Б. / Папа Франциск: аборт і дітовбивство - жахливі злочини

Папа Франциск: аборт і дітовбивство - жахливі злочиниЛюдське життя сакральне і непорушне, нагадав Папа Франциск під час зустрічі з членами італійського "Руху на захист життя", яких прийняв на аудієнції у Ватикані. Близько 500 активістів зібралися 11 квітня 2014 в Клементійському залі Апостольського палацу, разом зі своїм керівництвом, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан

За словами Папи, "кожен цивільний закон спирається на визнання першого і фундаментального права - права на життя, не підпорядковане жодним умовам: ні якісним, ні економічним ні, тим більше, ідеологічним". "Як заповідь «Не вбий» ставить ясне обмеження для підтвердження цінності людського життя, так сьогодні ми повинні сказати «ні» економіці виключення і нерівності". Така економіка вбиває... Вона розглядає людину як добро до споживання, яке можна використати, а потім викинути. 

"Ми дали початок культури «відходів», яка підтримується. І так у відходи перетворюється також і життя", - сказав Папа. На думку Папи, однією з найбільших ризиків нашої епохи, є «розлучення» між економікою і мораллю, між можливостями пропонованими ринком наповненим технологіями і в якому все більш непомітними стають елементарні етичні норми.

Папа Франциск закликав підтримувати рішучу опозицію всім формам посягань на життя, особливо на безневинне і беззахисне. Він нагадав слова II Ватиканського Собору про те, що "життя, яке одного разу народилося, повинно захищатися з максимальною турботою; а аборт і дітовбивтсво - жахливі злочини".

За словами Понтифіка, християни повинні давати євангельське свідчення, яке полягає в любові до життя і його сміливого захисту на всіх етапах. Він закликав робити це через близькість, сприяючи тому, щоб кожна жінка відчувала себе особистістю. Також Папа закликав пам'ятати про літніх людей, життя яких повинно захищатися.

Джерело:  КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар