Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 25 жовтня 2016 р.

25.10.2016р. Б. / Папа-емерит Бенедикт ХVІ застеріг перед небезпекою релігійного релятивізму

Папа-емерит Бенедикт ХVІ звернувся у письмовій формі з промовою до професорсько-викладацького складу та студентів Папського Університету Урбаніяна в Римі. Текст звернення Папи-емерита прочитав його особистий секретар Архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн 21 жовтня цього року на урочистості з нагоди відкриття після ремонту головного лекційного залу Університету, повідомляє Catholic News Service.

«Воскреслий Господь доручив Своїм апостолам, а через них усім своїм учням нести Його слово до кінців землі і зробити учнями усіх людей», - пише Бенедикт ХVІ – «‘Але якого часу це стосується?’ Це питання ставлять сьогодні люди і в Церкві і по за Нею. ‘Чи місія ще сьогодні актуальна? Чи не було б краще релігіям зустрічатись в діалозі, щоб служити справі миру в цілому світі?’ Але тоді виникає зустрічне питання: ‘Чи може діалог замінити місію?’».

«Насправді, сьогодні багато хто думає, що релігії зобов’язані сьогодні просто поважати одна одну і служити справі загального миру. Відповідно до цього способу мислення, само собою зрозумілим приймається твердження, що всі релігії є варіантами однієї і тієї ж реальності», –  пише Папа-емерит – «Вважається, що справжня істина про Бога, в кінцевому рахунку недосяжна, а в кращому випадку її можна уявити через невимовні символи. Це зречення істини видається реалістичним і корисним для миру між релігіями. Але це є смертельним для віри. Віра втрачає свій обов’язковий характер і серйозність, все зводиться до взаємозамінних символів, здатних відсилати лише до віддалених підступів недоступної таємниці Божественного».

«Ми сповіщуємо Ісуса Христа, не щоб якомога більше збільшувати кількість членів нашої спільноти, чи щоб отримати владу», - пише Папа-емерит – «Ми сповіщуємо Його тому, що ми відчуваємо обов’язок передати іншим ту радість, яка була нам даною».

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар