Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 24 жовтня 2016 р.

24.10.2016р. Б. / “Військові радіють, що молитва із Святими Тайнами звершується для них тут, на передовій РУВ”, – військовий капелан

Цими днями військові капелани із Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ перебувають із капеланським служінням на передовій фронту РУВ. До українських військових вирушили отець Володимир Топоровський, отець Микола Квич та отець  Михайло Живчак. 

«Поручаємо себе та всіх воїнів наших під Божу опіку та заступництво Пресвятої Богородиці та всіх Святих», – повідомив після прибуття на фронт отець Володимир Топоровський на своїй сторінці у фейсбук.

Під час  перебування на передовій Російсько-Української Війни військові капелани спільно з парохом м. Лисичанськ здійснили чин освячення пам’ятника та відслужили поминальну панахиду за загиблими воїнами-героями, які віддали життя своє при звільненні рідної Української землі та свого народу.

Також священики служили Божественні Літургії, під час яких військові мали нагоду приступати до святих тайн Покаяння та Євхаристії:
«Свята тайна покаяння є тим даром Господа Бога, який примирює нас із Ним та повертає спокій в наше життя, – говорить отець Володимир Топоровський. – Тут, на фронті РУВ, доволі важко провадити досконале християнське життя, однак єднатися з Божим Сином у Пресвятій Євхаристії отримувати Божі ласки під час Святої Літургії –  це і є те найцінніше доповнення до того духовного, якого так тут не вистачає».

Капелани відвідали добровольців із батальйону Тернопіль, які служать на фронті, і завжди з радістю та пошаною приймають своїх капеланів. «Вони пам’ятають про те, що в дома за них моляться, але радіють тому, що молитва із Святими Тайнами звершується для них тут, на передовій РУВ», – ділиться думками отець Володимир.

Капелани передали військовим гуманітарну допомогу від добродіїв та жертводавців Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, за що висловлюють щиру вдячність від військових владиці Василію Семенюку та усім вірним митрополії.

Немає коментарів:

Дописати коментар