Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 15 жовтня 2016 р.

15.10.2016р. Б. / «Українське військо є сьогодні нашим людським покровом», – Глава УГКЦ на свято Покрови (+VIDEO)

Вітаю усіх вас зі святом. Прошу вас, не чуйтеся покинутими і в постійній небезпеці. Тому що свято Покрова – це свято такого виду безпеки, яке можна втратити лише через зневіру. Хто вірить в Покров Пречистої Діви Марії, того вона ніколи не залишить. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у храмі Покрови Пресвятої Богородиці у Вінниці під час проповіді до вірних.

Перед Архиєрейською Літургією у Вінниці, Глава Церкви урочисто освятив пам’ятну дошку на будинку, де під час національно-визвольних змагань УНР з 1919-1921 роки був генеральний штаб Українського війська під назвою «Начальна команда Української Галицької армії».

«Гадаю, це абсолютно невипадково, що саме на свято Покрова ми святкуємо свято Українського воїнства. Ще з козацьких часів ми знаємо, що на Січі стояла церква Покрова Пречистої Діви Марії. Бо козаки знали, що вони воюють, але перемогу дає Бог. Вони знали, перебуваючи часто на межі життя і смерті, що захист, який вони потребують, у людей не випросиш. Вони прибігали під Покров Пречистої Діви Марії», – сказав у проповіді Блаженніший Святослав.

Архієрей зауважив, що всім нам сьогодні треба привітати наших мужчин зі святом захисника Вітчизни. І для цього навчитися в Богородиці молитви заступництва за наше Українське військо, яке «сьогодні є нашим людським покровом». «Вони потребують Покрову небесного, аби захистити нас тими засобами, які в їхні руки вкладає Україна і наш Господь Бог», – сказав Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ пригадав, як у квітні 2014 року в усій Українській Греко-Католицькій Церкві відновили посвяту українського народу під Покров Пречистої Діви Марії. І Україна вистояла в дуже складний для неї момент.

«Нехай Пречиста Діва Марія буде нашим Покровом, нашою певністю на майбутнє, нашою заступницею сьогодні, учителькою молитви, зокрема молитви заступництва. І ми кажемо сьогодні, Пресвята Богородице, спаси нас!», – побажав духовний лідер греко-католиків.


Немає коментарів:

Дописати коментар