Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 31 жовтня 2012 р.

31.10.2012р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (22.10. –28.10.)


Під час обіду, Блаженніший зустрівся з Преосвященним владикою Венедиктом, єпископом-помічником Львівським. Протягом зустрічі Блаженніший розпитав про стан справ у Львівській архиєпархії і розповів що дуже радий знову перебувати у Львові на місці свого колишнього осідку.

Пізніше відбулася зустріч студентів та викладачів Школи журналістики УКУ з Блаженнішим Любомиром Кардиналом Гузаром, главою УГКЦ у 2001-2011 роках.

Під час зустрічі Блаженніший Любомир відповів на суспільно-політичні та релігійно-духовні питання, які підготували студенти та викладачі Школи журналістики. 

 
25 жовтня у конференц-залі Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка відбулась науково-практична конференція "Роль Університету і Церкви у вихованні сучасної молоді". Захід був приурочений 10-літтю студентського капеланства у Дрогобицькому педуніверситеті.

З ювілеєм присутніх привітав владика Ярослав Приріз, який висловив подяку ректору університету п. Надії Скотній за співпрацю у справі християнського виховання студентів. 

"Служіння студентського капелана є дуже трудне і вимагаюче", – на цьому наголосив почесним гість конференції – Блаженніший Любомир Гузар, верховний архиєпископ-емерит УГКЦ
 
Нагадуємо, що з 7 по 28 жовтня в Апостольській столиці проходить XIII Асамблея єпископів Католицької Церкви. Тема Синоду: «Нова євангелізація для передавання віри». Серед десяти Глав Східних Католицьких Церков, які беруть участь у цьому форумі, - Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. Про перебіг зібрання у Ватикані розповів його учасник, владика Тарас Сеньків, Апостольський адміністратор Стрийської єпархії(ВІДЕО)
 

Ввечері, під час 21-го загального засідання ХІІІ Звичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів, Синодальні Отці отримали перелік кінцевих пропозицій Синоду, що, приготуватися до заключного голосування. Крім того, під час 21-го загального засідання оголошено склад ХІІІ Звичайної Комісії Генерального Секретаріату Синоду, серед завдань якої є допомагати Римському Архиєреєві у приготуванні папського документу за підсумками Синоду. До її складу увійшли 15 членів, серед них Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ,.
 

Цього ж року, 27 жовтня, Василіянську обитель відвідали: владика-емерит Івано-Франківський Софрон Мудрий, ЧСВВ, та місцевий ієрарх владика Михаїл Колтун. Під час Літургії архієреям співслужили Отці Василіяни та єпархіальні священики. Співав чернечий хор із Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій ім. Митрополита Й. Велямина Рутського.
 
У цей день:
Із зустрічі мігрантів у Львові розпочалася 20-та піша нічна проща зі Львова до Страдчу. (ВІДЕО)
 
Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор, з пастирським візитом відвідав с. Зубра, Звенигородського протопресвітерату (Пустомитівський р-н). Відвідини відбулися з нагоди престольного празнику храму преподобної Параскеви.
 
Днями відбувся Собор духовенства Апостольського екзархату Німеччини та Скандинавії в м. Гільдесгайм на тему: «Жива парафія – складова і основна частина Церкви, де відбувається зустріч з Христом». Зустрічі проходили протягом трьох днів, під час яких були порушені важливі питання, пов'язані із життям парафії, що є основною і складовою частиною кожної єпархії чи екзархату. Учасниками заходу були: Владика Петро Крик, Апостольський екзарх для українців греко-католиків в Німеччині та Скандинавії, та 22 священики екзархату
 
Також до вашої уваги:

«Без монашества не можна ані віри передати, ані нову євангелізацію здійснити», — Глава УГКЦ

Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав Шевчук про потребу євангелізації в Україні

«Господь відкриває нам щодня нові потреби, пов’язані із присутністю наших вірних у світі», - Глава УГКЦ

 

Віра – це дар, який дається не кожному. Занотовано із відкритої лекції Блаженнішого Любомира Гузара, яка відбулася в Івано-Франківську 18 жовтня 2012 року

 
Анонси:

Ласкаво запрошуємо якнайчисельніше взяти участь у цій прощі. Особливим наміром цього паломництва буде спільна молитва за прославу Митрополита Андрея на престолі святих Католицької Церкви.
 
В Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ відбудеться науково-практична конференція. З благословення правлячого Архієрея преосвященного владики Миколи Сімкайла та за підтримки вікарія Буковинського отця ліцензіата Валерія Сиротюка в Чернівцях 3-4 листопада 2012 року відбудеться Всеукраїнська молодіжна науково-практична конференція: БОЖИЙ ЛЮД: ЦАРСЬКЕ СВЯЩЕНСТВО.
 
Сестри Катехитки Святої Анни запрошують молодих дівчат віком від 16 років на Духовну Зустріч та Спільну Молитву, яка відбудеться, як звичайно, у першу неділю місяця, 4 листопада, о 15:00 год.


Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар