Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 26 жовтня 2012 р.

26.10.2012р. Б. / Від екології національної пам’яті до екології природи


В неділю, 7 жовтня, у смт. Більшівці, Галицького р-ну Івано-Франківської області, відбулась знаменна подія. В цей день, після Святої літургії, було посвячено «Парк пам’яті борцям за волю і незалежність України», який був закладений з ініціативи місцевого пароха громади церкви Різдва Христового, митр. прот. Василя Завірача.
 
Розпочалося свято із покладання калинової гірлянди до символічного хреста. Хвилиною мовчання вшановано пам’ять полеглих героїв. Панахиду за всіма загиблими відслужили священики УГКЦ, на чолі з деканом отцем-мітратом Василієм Завірачем.
 
Закладення парку пам’яті на місці, де були розстріляні тисячі безневинних жертв сталінського режиму стало ще одним кроком на шляху до утвердження національної гідності, відновлення історичної пам’яті та вшанування учасників визвольних змагань нашого народу.
 
Згідно зі словами ініціатора події о. Василя Завірача, ідея полягала у поєднанні плекання пам’яті борців за волю і незалежність України із плеканням почуття любові до рідного краю та створеної Богом природи.
 
Парох давно намагався окультурити це святе місце, яке заросло бур’янами, але не знаходив належного розуміння та підтримки. Дякуючи Богу та підтримці меценатів йому врешті-решт вдалося реалізувати свою благородну ідею, свідченням чого є відкриття цього прекрасного парку.
 
Присутній на заході Юрій Шухевич наголосив на тому, що закладення «Парку пам’яті» у смт. Більшівцях це знакова подія для всієї України. Адже тисячі патріотів віддали своє життя за незалежність та кращу долю рідної землі, яку вони вважали святою. Син головнокомандувача УПА звернув увага що підтримка подібних заходів владою це не якась особлива заслуга, але радше обов’язок.
 
Хочеться відзначити, що окрім відродження національної пам’яті, закладення парку в смт. Більшівці є також, хоч, можливо, невеликим, але таким необхідним сьогодні внеском для відродження екології селища та всього району, які є загроженими від викидів Бурштинської ТЕС. Рівно ж, дана подія є добрим прикладом для наслідування не тільки у справі відродження національної пам’яті, але й збереження та примноження щедрих дарів природи, отриманих нами від Творця, а також виховання почуття відповідальності за наше навколишнє середовище.

д-н Ярослав Клюса для Бюро УГКЦ з питань екологіії


Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар