Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 29 жовтня 2012 р.

29.10.2012р. Б. / Крехівський монастир продовжує святкування 400-літньої славної історії


Минулого 2011 року Отці Василіяни святкували 20 років відтоді, коли Крехівська обитель була повернена своїм власникам. На святкування прибув Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук. Анонсували, що від цього часу, протягом 2012 року, відбуватимуться ювілейні святкування з нагоди 400-ліття Крехівської обителі. Наступного 2012 року, у травні, на святкування прибули Преосвященні владики Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський та Дмитро Григорак, ЧСВВ, єпископ Бучацький.

Цього ж року, 27 жовтня, Василіянську обитель відвідали: владика-емерит Івано-Франківський Софрон Мудрий, ЧСВВ, та місцевий ієрарх владика Михаїл Колтун. Під час Літургії архієреям співслужили Отці Василіяни та єпархіальні священики. Співав чернечий хор із Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій ім. Митрополита Й. Велямина Рутського.

Владика Софрон у свої промові пригадав хресний шлях життя Крехівського монастиря, який він пройшов від днів свого народження і активної праці до чудесних днів свого воскресіння. Тим самим заохотив до подяки.

- Можемо сміливо співати Богу, Пресвятій Богородиці та всім святим української землі подячну молитву за те, що славний Крехівський монастир воскрес до життя у новій, воскреслій, вільній Україні. І ми, василіянські монахи, можемо знову щирим серцем і устами славити Бога і Його Пречисту Богородицю у нашому, василіянському монастирі, дякуючи Святому Миколаю, що він допоміг цей цінний подарунок колишнього монастиря назад відзискати, щоб тут молитись і славити Бога за все.

На завершення Святої Літургії владика Михаїл привітав Отців Василіян із святкуванням 400-ліття Крехівської обителі та уділив Архієрейське благословення.

Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, від імені ченців виявив вдячність Архієреям, о. Атанасію Євушу, ЧСВВ, настоятелю та прибулим гостям і добродіям за спільну молитву.

Далі відбулась процесійна хода на монастирське подвір’я, де було здійснено Чин посвячення пам’ятного хреста з нагоди 400-ліття.

Завершилось святкування у монастирській трапезні, де пройшов змістовний концерт у якому взяли участь Роксолана Зінчук, Павло Савран та о. Вітольд Левицький. Кожен учасник святкувань отримав пам’ятну грамоту з нагоди величного ювілею.

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ


Джерело:     Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар