Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 22 жовтня 2012 р.

22.10.2012р. Б. / Митрополит Іларіон Алфєєв приписав Папі Римському Бенедикту XVI засудження Pussy Riot


Митрополит Іларіон (Алфєєв) приписав Папі Римському Бенедикту XVI засудження Pussy Riot. Як повідомляють італійські ЗМІ, Папа був здивований, дізнавшись про це.
 
Московська Патріархія 17 жовтня 2012 спробувала використати авторитет Папи Римського в скандалі навколо панк-групи Pussy Riot. За повідомленнями російських і світових ЗМІ, зокрема, Independent, "Папа Римський Бенедикт XVI підтримав жорстку позицію Російської Православної Церкви щодо панк-групи Pussy Riot, засудженої до 2 років позбавлення волі за антипутінський протест в храмі Христа Спасителя". Як зазначив журналіст Майкл Дей, "повідомлення про підтримку з боку понтифіка з'явилося на сайті патріарха Кирила, глави РПЦ, після вчорашньої зустрічі у Ватикані між папою Бенедиктом XVI і митрополитом Іларіоном (Алфеєвим), представником патріарха із зовнішніх зв'язків".
 
Цитата з офіційного сайту Патріархії: "Була порушена тема осквернення християнських святинь в різних країнах і, зокрема, актів вандалізму, що мали місце в Храмі Христа Спасителя. Папа Римський Бенедикт XVI висловив солідарність з позицією Російської Православної Церкви з даного питання і подив у зв'язку з реакцією ряду засобів масової інформації на ці події ... ".
 
Проте офіційний представник Ватикану о. Федеріко Ломбарді в своєму коментарі Independent поставив під сумнів дане твердження РПЦ: "Мені нічого сказати. Це повідомляється на сайті російського патріарха і стосується зустрічі, на якій мене не було. Я не збираюся турбувати Папу з питаннями про це".
 
Нагадаємо, що у гучному скандалі навколо Pussy Riot Ватикан і офіційний католицизм довгий час "грали в мовчанку", як висловився італійський журналіст Джованні Бенсі. З боку римської курії не було ніякого відкликання, ніякого судження, ніякої заяви солідарності з РПЦ, яку при Папі Войтилі часто називали "Церквою-сестрою". Тільки католицькі газети, наприклад орган італійської єпископської конференції Avvenire, опублікували кореспонденції чисто інформаційного характеру про суд над трьома дівчатами і про супутні події (виступ Мадонни в захист Pussy Riot на концерті в Москві, висловлювання Дмитра Рогозіна про її виступ і т.д.).
 
Чітко виражений характер такого загального мовчання католиків вказує на те, що воно не могло бути результатом особистого вибору окремих прелатів, і аналітики всерйоз говорили про деякий директив, інакше важко зрозуміти, чим все це продиктовано. Можливо - небажанням роздувати саму по собі досить неприємну справу. Варто також зауважити, що Ватикан не вперше раз звинувачують у мовчанні: Святий Престол нібито наклав вето на викриття радянського укладу, особливо з початком "хрущовської ери", незважаючи на те що сам Хрущов загострив антирелігійну кампанію.
 
Із спростуванням інформації нібито про підтримку Папою Римським Бенедиктом XVI позиції РПЦ щодо Pussy Riot виступили і російські католики. Як пише Інтернет-видання Ратцінгер-Інформ, яке здійснює інформаційний супровід діяльності Папи Римського Бенедикта XVI, "... Московська Патріархія намагається використати авторитет Римського Папи у справі зі скандальною рок-групою Pussy Riot. Після виступу в храмі Христа Спасителя, учасниці групи отримали тюремний срок. І після того, як Бенедикт XVI однозначно не схвалив танці в храмі, митрополит Іларіон порахував, що Папа підтримує "позицію РПЦ" в цілому. Навряд чи російський архиєрей повідомив понтифіка про суд і вирок, однак саме так зрозуміють заявлену Патріархією "підтримку" російські ЗМІ і громадську думку. Отже, Папа не схвалює кримінальне переслідування людей за дурість і не підтримує тих, хто це робить ... "
 
Процитувавши заяву Московської Патріархії про підтримку Бенедиктом XVI позиції РПЦ щодо скандальної панк-групи, Ратцінгер-Інформ укладає: "Очевидно, імідж Російської Православної Церкви серйозно постраждав внаслідок суду над Pussy Riot. Інакше навіщо обманом втягувати в цю справу Папу?"
 
Під фотографією понтифіка, який обіймає дівчину, що ілюструє замітку редакція видання помістила промовистий підпис: "Папа дівиць нерозумних в тюрму не саджає ...".
 
Остаточно спростувати інформацію нібито про "солідарність" Папи Римського Бенедикта XVI з Патріархом Кирилом у справі переслідування учасниць панк-групи Pussy Riot, поширену прес-службою ВЗЦЗ і Московською Патріархією, дозволяє аудіозапис інтерв'ю ватиканському радіо (Vatican Radio), яке журналістка Лінда Бордоні ( Linda Bordoni) взяла у митрополита Іларіона (Алфєєва) відразу ж після аудієнції у римського понтифіка: http://www.news.va/en/news/metropolitan-hilarion-on-evangelisation-and-r...
 
"His Holiness was curious about what is happening in Russia .... he posed many questions about teaching of religion in schools and the opening of theology faculties in some secular universities ... I shared with him information about the life of the Russian Orthodox Church and the new evangelisation we are practising in the Russian Federation ... ". (Його Святості було цікаво, що відбувається в Росії... він поставив багато питань про навчання релігії в школах, а також відкриття богословських факультетів в деяких світських університетах... я розповів йому про життя РПЦ та нову євангелізацію, яку ми провадимо в Росії.)
 
Очевидно, що для внутрішнього вживання інформ-агентства РПЦ не соромиться опускатися до відвертої дезінформації, що не зійшло б з рук на Заході.
 
Не випадково французьке видання La Croix, згадавши про переданий митрополиту Іларіону лист Ради єпископських конференцій Європи, в якому виражається серйозна стурбованість зростанням антиклерикальних і антихристиянських настроїв у Росії за останні місяці, підкреслює, що "непримиренна позиція російської православної єрархії завдала шкоди іміджу РПЦ в суспільстві і привела в замішання ряд віруючих, включаючи священиків, на думку яких прощення дівчат більш відповідало б християнським цінностям "...

За матеріалами http://echo.msk.ru

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар