Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 16 жовтня 2012 р.

16.10.2012р. Б. / «Людина всесвіту – великий українець Йосип Сліпий» - урочиста академія в Донецьку


13 жовтня 2012 року у Донецьку в приміщенні музею «Смолоскип» в рамках Форуму небайдужих, відбулася урочиста академія «Людина всесвіту –великий українець Йосип Сліпий». У Форумі взяв участь Преосвященний владика Степан (Меньок), екзарх Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, який розповів  цікаві факти із життя Патріарха.

Захід відбувся із ініціативи ВГО інвалідів «Чорнобиль-Допомога», яку очолює Віктор Тупілко. Ця організація існує ще із радянських часів  і її головний центр знаходиться саме у Донецьку. З ініціативи цієї організації створено музей «Смолоскип», який діє шостий рік поспіль і в якому проводяться Форуми небайдужих не менше, як раз на  місяць. «Оскільки 2012 рік оголошено роком пам’яті Патріарха Йосипа (Сліпого) в УГКЦ, який вважається величною постаттю українського народу, ми вирішили провести урочисту академію на честь нього», - зазначив п. Віктор Тупілко. Під час цього заходу було представлено Заповіт Патріарха, також прозвучав автентичний фрагмент проповіді Йосипа Сліпого, усі бажаючи оглянули виставку кращих робіт дитячого конкурсу «Слідуючі Заповіту Йосипа Сліпого» та виставку робіт «Зриме слово-християнські символи у вишивці». «Під час таких Форумів ми вшановуємо пам'ять достойних людей. Цього разу постать Патріарха Йосипа об'єднала людей різних конфесій», - зазначив п. Віктор Тупілко.

Прес-служба Донецько-Харківського екзархату УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар